Pescar mort în braţele fratelui său

S-a dus la pescuit din dorinţa de a avea ce pune pe masă familiei, însă a sfârşit tragic. Nenorocirea s-a petrecut în localitatea Sărdăneşti din Plopşoru unde Marian Dună s-a dus cu barca să pescuiască.  Bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut în apa rece şi foarte adâncă. Fratele lui a făcut tot ce a putut să-l salveze, însă fără niciun rezultat. Familia nu se aştepta să se întâmple una ca asta şi se gândesc acum de unde fac rost de bani ca să-l înmormânteze creştineşte.

Marian Dună de 38 de ani era necăsătorit şi locuia împreună cu fraţii lui şi familiile acestora într-o locuinţă sărăcăcioasă din localitatea Sărdăneşti. El era întreţinătorul familie pentru că beneficia de o pensie de boală. Mergea frecvent la pescuit în localitate şi în felul acesta avea ce pune pe masă sau vindea peştele pentru a câştiga bani. „Sunt o familie săracă. El nu a fost căsătorit şi stătea într-o cameră în sat, mai mult o baracă cu fraţii şi familiile lor şi cu tatăl lui, că mama i-a murit. El era pensionat pe caz de boală. Avea probleme cu plămânii şi la o mână. Primea o pensie şi se ducea mai tot timpul la pescuit. Dacă prindea doi, trei peşti mai făceau o mămăligă şi aveau masa asigurată în ziua aia. Dacă prindea mai mult vindea şi făcea rost de bani. El îi întreţinea pe toţi. Se dusă să facă rost de mâncare şi muri aşa. Nu au un leu în casă pentru înmormântare”, a povestit o vecină drama lui Marian Dumă.

„El ne ajuta pe toţi cu bani“

Şi ieri dimineaţă Marian Dună a plecat la pescuit cu barca pe un lac din Sărdăneşti. Într-un moment de neatenţie s-a dezechilibrat şi a căzut în apa adâncă şi rece. Strigătele de ajutor ale bărbatului au fost auzite de fratele lui, care a încercat să-l salveze însă nu a mai reuşit. „El s-a dus la pescuit. Nu avea decât undiţa şi o cameră de maşină. Nu ştiu ce a făcut, dar a căzut de pe cameră. Frate-său era şi el la baltă. S-a băgat repede după el, l-a tras pe cameră, s-a dezbrăcat şi a pus peste el haine, dar până au ajuns la mal că a durat ceva timp a murit. A murit chiar în braţele fratelui său”, Constanţa Dună, cumnata decedatului.

Pompierii din cadrul Detaşamentului de la Turceni au fost cei care au scos victima şi pe fratele acestuia la mal. Din păcate Marian Dună nu a mai putut fi salvat.

Fratele bărbatului decedat este în afara oricărui pericol şi a părăsit spitalul imediat după ce şi-a revenit. „Era fratele meu. Nu am mai putut să-l salvez. El ne ajuta pe toţi cu bani. Cu ajutorul lui aveam şi noi ce mânca. Nu cred că a murit. S-a dus să pescuiască să avem ce mânca. Aşa făcea tot timpul. Cu pensia lui trăiam şi cu ce pescuia. Acum s-a dus. Nu avem nici cu ce să-l înmormântăm. Nu avem un leu. Suntem vai de capul nostru. Aşa am ajuns. Să te duci să mori ca să faci rost de mâncare”, a declarat Ion Dună.

Galerie foto


Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: