Copilărie grea pentru două suflete nevinovate

Viaţă grea pentru doi copilaşi din comuna gorjeană Plopşoru. Mădălin (5 ani) şi Gabriel (2 ani) trăiesc alături de părinţii lor într-o casă sărăcăcioasă. Câţiva localnici au sărit în sprijinul lor şi au demarat o campanie de strângere de fonduri, astfel încât Moş Crăciun să ajungă şi la aceşti copii sărmani. Impresionat de povestea lor, Dan Ilie Morega le-a oferit părinţilor o sumă de bani pentru a achiziţiona câteva bunuri pentru cei mici.

Mădălin şi Gabriel Spătaru locuiesc într-o cameră improprie, în care pe alocuri lipeşte tencuiala. Un pat, un televizor vechi, o carpetă şi o sobă de pământ, la asta se rezumă întregul spaţiu în care îşi duc traiul. Singurul venit al familiei este salariul tatălui. Pentru că nu a reuşit să găsească un loc de muncă în apropiere, bărbatul a fost nevoit să caute de lucru în Bucureşti. Cei mici sunt îngrijiţi de mama lor.

Cunoscându-le situaţia, câteva persoane cu suflet au lansat o campanie de strângere de fonduri. „Se pare că pentru ei, până acum, Moşul nu a avut prea multe de oferit, dar împreună putem schimba această situaţie. Rog toate persoanele care sunt dispuse să mă ajute în acest caz să mă contacteze în privat. Copiii ar avea nevoie de hăinuţe, alimente, jucării, să le renovăm şi camerele lor, acesta fiind cel mai important lucru. O să fie nevoie şi de mobilier”, au spus iniţiatorii campaniei.

„M-au impresionat”

Cei mici, însoţiţi de mama lor şi câteva femei din localitate, l-au vizitat joi pe Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, care le-a oferit în dar 3.000 de lei. Dan Ilie Morega spune că autorităţile locale ar trebui să se implice mai mult în astfel de situaţii. „I-am ajutat să-şi cumpere o maşină de spălat, un frigider, lemne, hăinuţe, fructe şi jucării. M-au impresionat extraordinar de mult. Nu mai am venituri mari, dar am preferat să reduc unele cheltuieli pentru mine şi familia mea pentru sărbătorile de iarnă, să ajut nişte oameni care locuiesc într-o cameră de doi metri pe trei metri şi care n-au multe de sărbători. Am înţeles că viceprimarul de acolo a vorbit cu cineva să le facă o uşă şi fereastră, dar ceea ce m-a deranjat extrem de mult este faptul că primarul din Plopşoru este pur şi simplu un om lipsit de inimă şi de suflet”, a spus Morega.

DONAŢII

Gorjenii care vor să vină în sprijinul acestei familii pot să contribuie cu sume de bani, prin virament bancar, pe numele mamei, Mocioi Elisabeta Mirela.

Cont euro: RO80BTRLEURCRT0477137601

Cont lei: RO33BTRLRONCRT0477137601

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: