Proiecţie specială de Centenar, la Novaci

De Ziua Naţională a României, Astra Film Festival aduce în dar o nouă proiecţie a filmului „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala. Filmul va fi prezentat şi la Novaci, judeţul Gorj, pe 2 decembrie, localitate care marchează punctul în care a început modernizarea Transalpinei.

„Un lucru foarte puţin ştiut este că Transalpina, şoseaua care ajunge la cea mai mare altitudine din România, traversează Munţii Parâng chiar pe drumul care, timp de mii de ani, a legat Transilvania de Ţara Românească. De Centenar, aniversăm cei 100 de ani de existenţă a României moderne celebrând un simbol al unităţii: drumul dintre munţi şi mare, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, ce leagă câmpiile roditoare ale sudului de crestele Carpaţilor şi văile şi colinele de dincolo de aceştia, un drum pe care au trecut, secole de-a rândul, oieri, negustori, peregrini, armate, boieri, voievozi şi principi, fugari, oaspeţi străini şi cărturari”, spun reprezentanţii Astra Film Festival.

Proiecţia specială a peliculei este cadoul regizorului de Centenar pentru toţi românii: „Este un film rezultat din fascinaţia regizorului de-o viaţă pentru poveştile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munţilor, văile şi peşterile, poveşti care trec dincolo de fapte şi date istorice, evocând însuşi spiritul locului. Filmul propune o călătorie pe un drum de o frumuseţe rară, de care şi-au legat numele mai mulţi regi, pierdut şi redescoperit de multe ori de-a lungul vremii”. (A.A.)

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: