Masă festivă din sponsorizări. Sărbătoare în avans la Polovragi

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în avans în comuna gorjeană Polovragi. Administraţia locală va organiza vineri, 23 noiembrie, o masă festivă pentru cetăţenii din localitate. Sute de localnici sunt aşteptaţi la o porţie de fasole cu cârnaţi şi un păhărel de ţuică fiartă. Preparatele vor fi pregătite de angajaţii primăriei, care au participat şi financiar pentru organizarea acestei serbări.

Petrecerea va avea loc la Căminul Cultural Polovragi, în curtea unităţii, unde va fi amenajat un cort. Cetăţenii sunt aşteptaţi să deguste preparatele pregătite de administraţia locală începând cu ora 16:00.

Primăria nu a cheltuit un leu pentru organizarea acestei mese festive de 1 Decembrie. „Încercăm să ţinem vie amintirea acestui eveniment mare din istoria poporului român, Unirea. De Centenar, eu şi colegii de la primărie am convenit să suportăm şi am găsit sponsori care au înţeles foarte bine obiectivul pe care ni l-am propus. În sensul acesta, vom putea oferi o masă pentru 500-600 de participanţi, cu iahnie de fasole şi, pentru doritorii de carne, ţinând cont că este sfântul post al Crăciunului, vom oferi circa 300 de cârnaţi. Sponsorii sunt societăţile comerciale care activează pe raza comunei. Este şi contribuţia colegilor de la primărie, care au pus 20 de lei de persoană, ca să întregim sponsorizarea, dar şi a consilierilor locali”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Participanţii vor mai primi cozonac şi ţuică fiartă. Ziua în care va avea loc această petrecere nu a fost aleasă întâmplător. Vineri, de la ora 18:00, la căminul cultural din localitate va avea loc Festivalul „Tarafuri şi Fanfare”, eveniment găzduit pentru prima dată de localitatea Polovragi. „Această masă festivă am încercat să o pliem odată cu Festivalul Tarafurilor şi Fanfarelor care va avea loc la Polovragi. Pentru noi, polovrăgenii, este o mare onoare că am fost aleşi să se desfăşoare la noi. Nu ne va costa absolut nimic, este iarăşi scos în faţă numele localităţii Polovragi, lucru care ne aduce o mare onoare”, a explicat primarul Gheorghe Epure.

Vizualizări: 1,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: