Coreea de Sud: 111 pacienți reinfectați

111 sud-coreeni au fost retestați pozitiv, după ce fuseseră declarați vindecați, a anunțat presa din Coreea de Sud. Nu se știe încă dacă virusul s-a reactivat deoarece nu s-a produs imunizarea completă, dacă este vorba de o nouă infectare sau pur și simplu testele au dat erori.

Acum, oamenii de știință încearcă să determine cum s-a ajuns într-o astfel de situație. Rezultatele cercetărilor lor vor fi împărtășite Organizației Mondiale a Sănătății.

O altă îngrijorare este legată de posibilitatea ca pacienții vindecați să transmită virusul. Unii specialiști spun că datorită anticorpilor dezvoltați în lupta cu virusul, pacienții vindecați nu sunt contagioși. 

Statul asiatic a avut doar 214 de decese raportate din 10.512 cazuri înregistrate de infecție și a reușit să țină epidemia sub control în special datorită unui program extins de testare. 7.000 de oameni au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, China se confruntă și ea cu o reactivare a virusului la unii pacienți, dintre care unii au murit după externare.

Vizualizări: 1,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: