Cornoiu le-a stricat jandarmilor avansarea în grad

Ieșirea publică pe care Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a avut-o ieri față de modul în care jandarmii încearcă să își facă imagine publică implicându-se în operațiuni de salvare doar prin intermediul unor comunicate de presă, nu și pe teren, prin acțiuni concrete, le-a cam stricat acestora festivitatea pe care Inspectoratul Județean de Jandarmi o avea programată cu ocazia avansării în grad a unor ofițeri și subofițeri.

Opt ofițeri și 35 de subofițeri au fost avansați în grad, la termen, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul instituției, în timpul acesta, la Novaci, Polovragi sau Baia de Fier sinistrații așteptând ajutorul de care au nevoie în aceste clipe.

Surse care au dorit să își păstreze anonimatul ne-au precizat că superiorii de la București ai șefilor de la IJJ Gorj au declanșat o anchetă internă pentru a vedea dacă unele dintre intervențiile raportate de jandarmi au avut loc și în realitate sau doar pe hârtie. Totul e ieșit la iveală după ce Sabin Cornoiu a răbufnit public în urma unui comunicat de presă prin care jandarmii își asumau meritele salvării unui turist de pe Cheile Oltețului, în condițiile în care salvamontiștii salvaseră de acolo trei turiști, cu un elicopter al MAI, iar jandarmii nu au fost alături de ei în acțiunea respectivă.

„Se face probabil o anchetă pentru că și eu am primit niște telefoane, am fost întrebat de ce am avut această ieșire, dar le-am explicat tuturor că nu se poate ca eu și băieții de la Salvamont, lucrători, cum ne numesc unii, să ne riscăm viețile prin ape de doi metri, să scoatem femei și copii mici din case inundate sau turiști blocați pe munte și alții să vină și să spună că au făcut ei lucrul acesta. Nu ne deranja absolut deloc dacă erau implicați alături de noi în aceste acțiuni pentru că pe noi nu ne-a interesat niciodată imaginea, ci doar să salvăm viețile oamenilor. Avem relații foarte bune cu ISU, cu Poliția, colaborăm cu ei când situația o impune, dar nu a fost niciodată ca aceste instituții să își asume meritele unor intervenții făcute de noi, așa cum s-a întâmplat cu cei de la Jandarmerie”, spune Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: