Fostul primar din Fărcăşeşti, la judecată cu actualul șef al comunei

Dănuț Bălu, fostul primar de la Fărcășești, a făcut o mulțime de acțiuni în instanță împotriva actualului primar, Constantin Drăgoescu. Unele sunt și împotriva Consiliului Local. Bălu, care din iunie 2016 este consilier local, spune că primarul nu vrea să-i pună la dispoziţie unele hotărâri de Consiliu Local și nici procesele verbale ale şedinţelor. "Ar trebui să angajez două persoane doar ca să îi răspundă lui la solicitări", spune primarul Drăgoescu.

 Fostul primar de la Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, spune că actualul primar nu vrea să-i pună la dispoziţie anumite documente pe care le-a solicitat în scris. În aceste condiţii, acesta a depus în instanţă o sumedenie de acţiuni prin care îl reclamă pe primarul Constantin Drăgoescu că refuză să-i soluţioneze cererile. Dănuț Bălu mai are și alte nemulțumiri. "Refuză soluţionarea cererilor. Este vorba de hotărârile de Consiliu Local. Are în proiect într-un fel și în hotărâre altfel. Proces verbal de ședință, nimic, nimic nu îmi pune al dispoziție. Nu e transparență deloc. Au contracte încheiate fără a avea hotărâre de Consiliul Local. A făcut vreo 5 ședințe de îndată. N-au obiectul de îndată acele proiecte care le pun. Stabilesc ședința la ora 15. Mă sună la fără 10", a declarat Dănuț Bălu, consilier local PSD.

Actualul primar spune că Bălu a înaintat atât de multe cereri că ar trebui să angajeze câteva persoane care să stea zilnic să-i formuleze acestuia răspunsurile solicitate. "Problema este că fostul primar cere hotărâri din 2013, 2014, de când era dumnealui primar. Și la câte ne cere dumnealui trebuie să angajăm două persoane în primărie numai ca să-i răspundă fostului primar. I-am mai răspuns, dar în 5-6 luni avem undeva la 60-70 de cereri. Sunt și din cele pe care un consilier local nu are dreptul să le ceară. Vrea să ne blocheze. Cum n-a făcut dumnealui treabă, vrea să nu facem nici noi", a explicat primarul de la Fărcășești, liberalul Constantin Drăgoescu.       

Primarul a mai spus că aceste hotărâri sunt în mare parte pe site-ul primăriei Fărcășești.

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: