Corupție la Morgă, șpagă pentru bărbieritul unui mort!

O anchetă mai deloc mediatizată, ținută cât se poate de discret de către anchetatori, scoate la iveală practici la care mulți dintre gorjeni au închis ochii de-a lungul anilor, considerând că „așa e normal”. Un angajat al Serviciului de Medicină Legală Gorj a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru că a cerut o șpagă de 150 de lei. Banii erau percepuți pentru ca mortul de care trebuia să se ocupe să fie bărbierit și „aranjat” înainte de a fi pus în coșciug și trimis acasă la rude.

Ion Luță Lădaru a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în februarie anul acesta el cerând suma de 150 de lei rudelor unui decedat pe care ar fi trebuit să îl toaleteze gratuit, conform atribuțiunilor pe care le avea la locul de muncă. Neșansa sa a fost dată de faptul că a cerut banii unor amărâți, care nu aveau suma respectivă și care au considerat firesc să meargă la procurori și să le spună ce li se întâmplă. Evident că pe fir au intrat și polițiștii, iar ruda care a devenit denunțător în dosar a primit 3 bancnote de 50 de lei, cu seriile notate înainte de a fi date autopsierului. Banii au fost găsiți în sediul morgii, acolo unde inculpatul lucra, acesta negând însă că ar fi cerut sau luat vreo sumă.

De altfel, pe tot parcursul audierilor, Lădaru a negat că are vreo legătură cu cele trei bancnote de 50 de lei descoperite de anchetatori cu aceleași serii ce fuseseră înmânate denunțătorului. Bărbatul a refuzat să facă vreo declarație pe parcursul cercetărilor penale și, astfel, a fost trimis în judecată fără să dea vreo declarație în fața procurorului. Dosarul său va intra pe rolul Tribunalului Gorj la toamnă, după finalizarea vacanței judecătorești pe care o au magistrații în perioada verii.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: