Proxenetul „Piticul” din Cărbunești a îngrozit Italia

O amplă operațiune a autorităților din Italia de destructurare a unor rețele de proxeneți români, albanezi și italieni organizată la începutul lui iulie a dus tocmai acum la prinderea unuia dintre liderii grupărilor respective, un gorjean de 31 de ani din Târgu Cărbunești, prezentat de presa din peninsulă ca fiind „Piticul”. Indivizii sunt atât de periculoşi încât au trimis o prostituată la „produs” la câteva ore după ce a născut, iar copilul i l-au vândut cu 19.000 de euro.

Pe numele său real Victor Cristian Drăghici, proxenetul „Piticul” a reușit să fenteze vigilența carabinierilor și să ajungă acasă, unde, când se gândea mai puțin, a fost ridicat de polițiștii gorjeni. Individul era într-un local din Târgu Cărbunești și își povestea isprăvile din străinătate în momentul în care a fost ridicat și dus direct la Parchetul Curții de Apel Craiova și de aici la o instanță de judecată care a emis pe numele său mandat pentru 15 zile.

Drăghici ar urma să primească un mandat pe o perioadă mai mare de timp după ce autoritățile le vor prezenta judecătorilor Curții de Apel Craiova o traducere a mandatului de arestare emis de autoritățile italiene. Pe 22 august ar urma să se întâmple lucrul acesta, până atunci „Piticul” stând la răcoare în arestul IPJ Dolj. Pentru a-i destructura rețeaua de proxeneți pe care o avea pusă la punct în apropiere de Bergamo, italienii au mobilizat peste 200 de polițiști, mai mulți câini de urmărire, dar și un elicopter care a survolat în permanență zona. Presa italiană relatează că fetele obligate de către proxeneți să se prostitueze își petreceau mare parte a timpului pe două autostrăzi de la marginea orașului, operațiunea fiind denumită „Brembo”, după numele unei fabrici din zonă.

Copil vândut cu 19.000 de euro

Descinderile carabinierilor au vizat inclusiv celulele unei închisori întrucât, din spatele gratiilor, mafioții români și albanezi reușeau să își coordoneze activitățile ilegale, la fel ca și în România. Unul dintre ei avea trecut la contul său de Facebook în dreptul profesie mențiunea „traficant de carne umană”. Jurnaliștii italieni au relatat că una dintre prostituate a fost trimisă în stradă pentru a găsi clienți la doar câteva ore după ce născuse, sarcina fiind, evident, una nedorită, copilul fiind și el vândut pentru 19.000 de euro. Românii și albanezii le „agățau” pe tinerele prostituate în țările lor de origine, spunându-le că s-au îndrăgostit de ele și că vor să le ducă în străinătate să muncească, după care erau exploatate sexual, italienii având rolul de taximetriști, ei câștigând 30 de euro la fiecare cursă în care duceau și aduceau fetele de acasă spre ieșirea pe autostradă.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: