Cosmin Ceauşescu, demis pentru că a respectat ordinul lui Răuţ

Directorul Carierei Jilţ, Cosmin Ceauşescu, a fost demis din funcţie după ce i-a majorat salariul Ioanei Răuţ, soţia directorului de resurse umane Ion Răuţ. Surse din cadrul companiei spun că acesta i-a crescut salariul la ordinul soţului ei, directorul Răuţ, iar Ceauşescu va primi acum un post „conform pregătirii profesionale“, conducerea considerând că a făcut gestul de capul lui. În locul său va fi director, cel mai probabil, Ion Dragu.

Directorul Laurenţiu Ciurel a declarat că în toate sucursalele au fost făcute verificări privind aplicarea grilei de salarizare. Ciurel spune că, după ce s-au verificat 80% din unităţi, au fost identificate 21 de cazuri de „şefi sau directori care au început să mărească de capul lor pe la unii sau pe la alţii salariile“.

Răuţ, mai tare ca Papa  

Cel mai cunoscut este cel al soţiei directorului Ion Răuţ, Ioanei Răuţ fiindu-i majorat salariul cu 700 de lei. După apariţia în presă, s-a revenit la salariul de 23 de milioane de lei. Între timp, directorul Cosmin Ceauşescu a fost schimbat. „S-a luat măsura schimbării şefului respectiv de vineri. Domnul Ceauşescu are o decizie a Directoratului în care orice mărire de salarii la TESA sau muncitori se face numai cu aprobarea directoratului. Poate să-i trimită şi Papa fax domnului Ceauşescu. Dacă nu are decizie de directorat, această mărire este ilegală“, a spus Ciurel.

Ceauşescu nu a putut fi contactat telefonic, însă Ciurel spune că: „Domnul Ceauşescu a spus că aşa credea dânsul că este bine“.

Ciurel a mai spus că, în cazul în care Corpul de Control va aduce dovezi că Ion Răuţ este implicat în majorarea salariului soţiei sale, atunci va fi schimbat. „Dacă Corpul de Control îmi va aduce dovezi şi acte, nu ce spune domnul Condescu, care îmi spune de dl Răuţ tot ce se poate pe lumea asta, am auzit lucruri înfiorătoare despre domnul Răuţ, dar nicio dovadă, că dl Răuţ a fost implicat şi că nu este o făcătură, atunci dl Răuţ va păţi la fel ce a păţit şi domnul Ceauşescu“, a spus Ciurel.

Răuţ a fost acuzat de sindicate şi că a dat dispoziţie ca, înainte de reducerea sporurilor, câteva sute de persoane să-şi bage sporurile în salarii pentru a nu le pierde. Redacţia Pandurul a intrat în posesia unui mail trimis de un angajat de la resurse umane celor de la salarizare, în care acesta face referire la „indicaţii” primite de la Răuţ. „Bună seara, Vă trimit Situaţia drepturilor salariale conform celor convenite cu dl. director Răuţ în vederea întocmirii Actelor adiţionale”, se arată în mail.

LISTĂ

Pandurul a solicitat Complexului Energetic Oltenia lista cu cele 21 de persoane care au primit cadou o majorare de salariu, în timp ce câteva mii au „primit“ tăieri de sute de lei. Lista va fi publicată integral în Pandurul, imediat ce va fi transmisă redacţiei noastre.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: