Cosmin Popescu anunţă că vin banii pentru primării

Gorjul a primit 16 milioane de lei la rectificarea bugetară, aprobată săptămâna trecută. Consiliului Judeţean i-a fost alocată suma de 4 milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi achitarea arieratelor. Potrivit preşedintelui Cosmin Popescu, banii vor ajunge a fi repartizaţi de Finanţe primăriilor în cel mult 10 zile de la publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial.
Fonduri de circa 9 milioane de lei vor fi împărţite de către Finanţe primăriilor din judeţ, după aceea formulă care ţine cont de suprafaţă, ponderea populaţiei şi veniturile fiecărei localităţi. „Nu a apărut încă hotărârea în Monitorul Oficial, am văzut doar proiectul afişat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru judeţul Gorj e alocată, pentru echilibrarea bugetelor locale, suma de 16 milioane. Din aceşti 16 milioane, în jur de 9 milioane de lei vor fi împărţite de Finanţe pe o formulă care ţine cont de suprafaţă, ponderea populaţiei, veniturile fiecărei localităţi”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.
Şeful judeţului recunoaşte că banii nu sunt suficienţi pentru a acoperi nevoile primăriilor, însă spune că sunt bineveniţi, dat fiind faptul că se înregistrează facturi restante încă din luna septembrie. „Facem o centralizare a arieratelor, am văzut că este finanţat suplimentar şi Programul Naţional de Dezvoltare Locală, acolo era o mare problemă, se înregistrau facturi restante pentru că din septembrie nu s-a făcut nici o plată. Inclusiv Consiliul Judeţean are de decontat peste 3 milioane de lei firmei care lucrează pe tronsonul de drum de la Cătunele la Văgiuleşti – Samarineşti. Sperăm să acoperim o mare parte din nevoile societăţilor care lucrează şi au emis facturi către UAT-uri”, a precizat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: