Cât cheltuieşte Primăria Târgu Jiu pentru deszăpezire

Administraţia locală din Târgu Jiu cheltuieşte lunar, în perioada de iarnă, pentru deszăpezirea șoselelor și curățarea trotuarelor circa 260 mii lei. Suma s-ar putea dubla însă în situația în care va ninge foarte mult. Banii ajung în conturile Edilitara Public, societatea Consiliului Local, care și anul acesta se va ocupa de deszăpezirea municipiului.

Utilajele Edilitara sunt pregătite să intervină în situaţia în care va ninge, spun şefii societăţii. O parte din acestea au fost închiriate, cu tot cu şofer. Circa 90 de angajați ai societății au fost mobilizați pentru comandamentul de iarnă. "A venit iarna. Comandamentul municipal pentru combaterea fenomenelor produse de iarnă este în stare de funcționare. Utilajele sunt în stare de funcționare. 100% suntem pregătiți. Materialul antiderapant în proporție de 60% este amestecat, îl avem la bază. Sare mai avem 60 de tone pe stoc, iar nisip aproape 500 tone în stația de asfalt. Clorură de calciu solidă și lichidă avem pentru zona centrală", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara Public.
Cei de la Edilitara vor fi plătiţi de municipalitate ca să curețe șoselele și trotuarele chiar dacă nu va ninge. Sumele plătite de municipalitate lunar sunt unele uriașe. "Noi avem undeva la 260 mii lei în situaţia în care avem polei, ninsori ușoare. În situația în care va ninge în cantităţi mai mari de zăpadă, atunci va fi mai mare, de la 260 mii pe lună se poate dubla prețul, undeva la 500-600 mii lei pe lună. Nu este un preţ foarte mare având în vedere că avem de eliberat şi căile rutiere, tot ce înseamnă trotuare, avem și zona centrală, parcurile, pieţele", a explicat directorul Alexandru Zaharia.
Reprezentanţii societăţii Edilitara au mai spus că nu au fost făcute modificări în ceea ce priveşte tarifele percepute pentru astfel de servicii.
Primăria Târgu Jiu nu a aprobat încă sumele necesare pentru deszăpezire. Cei din administraţia locală vor face acest lucru într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, care va avea loc în data de 5 decembrie.

Galerie foto



Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: