Spitalul din Motru riscă să piardă finanţarea pentru achiziţia tomografului

Spitalul Municipal din Motru este pe punctul de a pierde finanţarea de peste 1 milion de lei pentru achiziţia primului tomograf. Autorităţile trebuiau să solicite finanţarea de la Ministerul Sănătăţii până la mijlocul acestei luni, însă nu au reuşit. Asta pentru ca licitaţia pentru desemnarea furnizorului aparaturii s-a finalizat târziu, din cauza contestaţiilor depuse. Autorităţile locale speră să poată obţine o prelungire a termenului de solicitare a finanţării.

Primăria Motru a încheiat contractul pentru furnizarea tomografului în data de 22 octombrie, iar cererea de finanțare trebuia transmisă la Ministerul Sănătății până la mijlocul lunii în curs. Tomograful va ajunge la Motru abia la mijlocul lunii decembrie si va mai trebui si testat înainte de a trimite spre decontare factura la Ministerul Sănătăţii. Dacă oficialii de la București nu vor fi de acord cu o păsuire, este posibil ca spitalul sa piardă finanțarea de peste 1.2 milioane lei. "Termenul a fost decalat, avem o perioadă foarte scurtă pentru a obţine finanţarea de la Ministerul Sănătății și facem toate demersurile, să găsim soluţii pentru a nu pierde finanțarea. Trebuie să-l achiziționăm până la 31 decembrie 2016, dar solicitarea pentru a obține acești bani trebuia făcută până la 15 noiembrie. Există riscul să nu se încadrăm cu această solicitare", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Autorităţile sunt optimiste și cred că vor găsi înțelegere la Ministerul Sănătăţii, mai ales că acest tomograf va fi adus la Motru pentru că s-a finalizat licitaţia. "Întreprindem niște acțiuni împreună cu Consiliul Județean și Direcția de Sănătate Publică, chiar și la Minister să găsim soluția cea mai bună pentru a obține acești bani. S-a întârziat licitaţia, a fost un cumul de cauze. S-a schimbat legislația în domeniul achiziţiilor publice și au fost întrerupte acţiunile o perioadă, apoi când s-a reluat licitaţia au fost două contestaţii, până s-au rezolvat am pierdut exact o lună, luna care ne încurcă acum şi pe care vrem să o recuperăm", a mai spus primarul din Motru.
Tomograful cel nou ar urma să fie montat la parterul spitalului, acolo unde a funcționat și în trecut aparatura similară adusă de privați. Firma furnizoare va trebui să amenajeze locul în care va fi amplasat, dar și să pregătească personalul din cadrul spitalului pentru a putea lucra cu o astfel de aparatură.
Cofinanțarea primăriei Motru pentru această investiţie este de 100 mii lei.

Vizualizări: 3,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: