Cosmin Popescu: CEO va rezista pe piaţă cel puţin 10 ani

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este optimist privind viitorul Complexului Energetic Oltenia, după vizita la Târgu Jiu a premierului Cioloş.

Popescu este convins că, în scurt timp, se va rezolva problema exproprierilor. „Am avut două discuţii separate cu domnul Cioloş, cu domnul vicepremier Borc, vizavi de Complexul Energetic Oltenia. Mi-au spus că, la rectificarea bugetară, vor asigura sumele de bani pentru a promova încă două hotărâri de Guvern pentru expropriere”, a declarat Cosmin Popescu. Ba mai mult, a primit asigurări privind viitorul Complexului Energetic Oltenia, pe piaţă. „Am purtat o discuţie şi vizavi de funcţionarea pe viitor a Complexului Energetic Oltenia. Mi-au spus că, cel puţin 10 ani, Complexul Energetic Oltenia va exista în piaţă, având în vedere prevederile noii strategii energetice, care se află în dezbatere publică la Ministerul Energiei şi asta mă bucură”, spune Cosmin Popescu.
Preşedintele Consiliului Judeţean este încrezător şi în privinţa realizării mixului energetic. „Alt lucru care l-a pronunţat a fost mixul energetic. Mixul energetic a fost pronunţat şi de către preşedintele Klaus Iohannis. Am speranţe că va fi realizat. A vorbit clar despre un mix energetic în care şi cărbunele va avea rolul lui. Rămâne să vedem întinderea, câte grupuri ar putea intra. Termocentrala Rovinari şi Turceni cu siguranţă se vor regăsi în viitorul mix energetic”, a precizat Popescu.

Vizualizări: 1,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: