Un nou început la Confecția SA. Un italian redeschide afacerea

Un investitor italian redeschide marți o mică parte din afacerea Confecția SA. Acesta pare că a ajuns la o înțelegere cu lichidatorul judiciar al societății și a închiriat deja o hală a unității în care își vor desfășura activitatea circa 75 de croitorese din fosta fabrică. Noua fabrică de confecții textile se va numi Tecnopiuma SRL.

Investitorul care redeschide o parte din Confecția este un vechi colaborator al vechii administrații și este dispus să preia circa 75 de salariate și să le dea de lucru în continuare. Acesta a închiriat deja o hală de peste o mie de metri pătrați în fosta fabrică și încearcă să pună pe picioare un nou SRL, Tecnopiuma.
Sindicaliștii din fosta fabrică Confecția nu văd cu ochi buni această investiție. „El fost clientul Confecția SA de zeci de ani și acum el are de lucru și din această cauză este dispus să redeschidă. În ceea ce mă privește, eu îl cunosc foarte bine și nu m-aș duce să muncesc acolo pentru nimic în lume, nici dacă mi-ar da o mie de euro pe lună eu la el nu m-aș duce pentru că au o atitudine de stăpâni”, a spus Cristina Sârbu, fost lider de sindicat la Confecția SA.
Cele 75 de salariate ar urma să primească minimul pe economie însă, spune fosta lideră de sindicat, vor avea normă de lucru iar dacă vor bonuri vor trebui să muncească și sâmbetele. ”Atitudinea lui față de salariate a lăsat mult de dorit. El a discutat cu lichidatorul și s-au înțeles la chirie, pază. Mare lucru nu a investit în această hală. Este aceași hală în care am lucrat și până acum. Femeile acceptă pentru că n-au unde să se ducă. Dă drumul cu trei formații de lucru a câte 25 de oameni. Din câte am înțeles vor lua minimul pe economie dar vor avea normă de lucru și pentru bonuri vor trebui să muncească sâmbetele”, a mai spus Cristina Sârbu, fost lider de sindicat.

Vizualizări: 7,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: