Cosmin Popescu: Vreau ca banii să se ducă spre IMM-uri

Fondul de Tranziție Justă a fost adus din nou în discuție de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. România va primit circa 2 miliarde de euro pentru a face tranziția către o economie verde, iar beneficiare sunt 6 județe printre care și Gorjul.

Cosmin Popescu spune că își dorește ca mare parte din acești bani să meargă către IMM-uri, tocmai pentru faptul că avem nevoie de locuri de muncă. Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă a fost trimis săptămâna trecută la Ministerul Fondurilor Europene.

”Există câteva secțiuni care sunt obligatorii a fi lucrate de către Ministerul Investițiilor și Fonduri Europene. Noi am răspuns tuturor solicitărilor. Urmează ca pachetul celor 6 proiecte de Tranziție Justă să fie înaintat Comisiei Europene pentru avizare și aprobare. Nu am avut consultanți, ci am lucrat cu specialiștii din cadrul Consiliului Județean Gorj”, a spus Cosmin Popescu, la Radio Infinit.

De asemenea, peste 300 de propuneri de afaceri au ajuns la Consiliul Județean Gorj, afaceri care să fie înființate în anii următori. ”La momentul în care am pus pe site un chestionar prin care-l solicitam autorităților publice locale și celor din privat, nu am crezut că vom strânge un număr de peste 300 de propuneri de investiții în județul Gorj. Planul prevede câteva linii clare, fiind vorba despre producerea de energie regenerabilă, investiții în digitalizare și reconversie profesională, dar și în IMM-uri productive. Îmi doresc ca mare parte din bani să ajungă în IMM-uri. Avem nevoie de locuri de muncă care să atenueze impactul social ca urmare a închiderii CE Oltenia sau a activității din energia pe cărbune”, a mai spus Popescu.  

Vizualizări: 1,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: