Testul care detectează opt tipuri de cancer

Un test sangvin experimental a permis detectarea precoce a celor mai frecvente opt tipuri de cancer în 70% din cazuri, în medie, oferind astfel o rază de speranţă medicilor care încearcă să depisteze această boală înainte de apariţia simptomelor. Au fost obţinute rezultate foarte bune pentru depistarea cancerului de ovare, de ficat, de stomac, de esofag şi de pancreas.

Pentru o eficienţă sporită, analiza de sânge ar trebui făcută în fiecare an, iar preţul actual este de 500 de dolari.

Există şi situaţii în care analiza dă rezultate fals pozitive, din cauza unor boli inflamatorii, dar medicii care s-au ocupat de studiu spun ca fiecare caz în parte este evaluat de o echipă medicală, pentru a se evita tratamentul inutil.

Testul CancerSEEK se concentrează pe mutațiile a 16 gene, mutații care se produc de obicei la apariția cancerului, și pe opt proteine eliberate în organism, potrivit BBC.

Au fost testați 1.005 pacienți cu cancer la sân, ovare, ficat, stomac, pancreas, esofag, colon, plămâni. Testul a detectat 70% din cancere.

Cercetătorii americani care au dezvoltat CancerSEEK se bazează pe faptul că toate celulele din organism eliberează informații în fluxul sanguin. La fel fac și celulele canceroase.

Vizualizări: 1,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: