Cotizaţiile lui Ciurel!

Laurenţiu Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, a lăsat în biroul său mai multe agende de lucru. Însemnările sunt care de care mai interesante. Pe una dintre agende se regăsesc o serie de notiţe în care apar nume de politicieni şi numere, despre care se presupune că ar fi sume de bani donate pentru a fi folosite în campania electorală.

Ziar – 250, PSD – 800, Morega – 400, Manta – 150, Neguţ – 700, Bercea – 250. Total – 2.550. Acestea sunt o parte din însemnările găsite pe cea mai recentă agendă de lucru a lui Laurenţiu Ciurel, fost director general al Complexului Energetic Rovinari. Agenda a fost lăsată pe birou, semn că Ciurel nu se aştepta să fie schimbat atât de repede din funcţie. Dacă reprezintă sau nu aceste sume milioane de lei vechi cotizaţi în campania electorală vom afla fără îndoială de la organele de anchetă. Este de presupus ca Poliţia şi Parchetul se vor autosesiza, aşa cum s-a mai întâmplat acum câţiva ani în cazul celebrelor agende ale omului de afaceri Relu Ştefănoiu, care conţineau de asemenea evidenţe ale unor sume de bani şi produse ajunse la diverse persoane publice.

Ciurel: „Este o făcătură a sindicaliştilor“

Contactat telefonic, Laurenţiu Ciurel ne-a declarat duminică seara că ştie „de vreo patru zile“ de existenţa acestei pagini de agendă, dar spune că este o făcătură. „M-au sunat mai multe persoane din complex, care mi-au spus că liderii de sindicat se laudă cu o bombă de presă. Este o hârtie pe care spun că au luat-o din coşul de gunoi după ce am plecat eu. Îi cred în stare să umble prin coşul de gunoi, că sigur domnul Daviţoiu (n.r.: actualul director general) nu s-ar fi pretat la aşa ceva“, ne-a declarat fostul director general al Complexului Energetic Rovinari. Sursele noastre susţin însă că foaia a fost găsită şi ruptă de sindicalişti dintr-o agendă.

Ciurel spune că nu este scrisul lui pe acea hârtie şi că va solicita o expertiză grafologică, în cazul în care organele de anchetă vor începe cercetări.

Ciurel: „Înţelesesem că apar numele lui Ponta şi Călinoiu acolo“

Fostul director general al CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel, ne-a rugat să dăm citire listei care a intrat în posesia ziarului Pandurul şi pe care o prezentăm în facsimil. „Eu înţelesesem că este o listă pe care apar banii pe care i-aş fi dat lui Ponta şi Călinoiu“, a spus Ciurel nedumerit. Facem însă precizarea că noi am primit la redacţie doar jumătatea de jos a foii de agendă, astfel că nu ştim dacă mai apar şi alte nume în cealaltă jumătate.

Victor Ponta este deputat PSD de Gorj, iar Ion Călinoiu preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte executiv al filialei judeţene a PSD. În ultimele zile, presa a speculat faptul că cei doi sunt nemulţumiţi de numirea lui Daviţoiu la conducerea CE Rovinari şi că ar fi dorit menţinerea pe post a lui Laurenţiu Ciurel.

Galerie foto


Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: