Covid în Penitenciarul Târgu Jiu

Un deținut din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu a fost depistat pozitiv la testul Covid. Conform instituției de detenție, bărbatul a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Reprezentanții Penitenciarului de la Târgu Jiu spun că la nivelul instituției se desfășoară o anchetă epidemiologică. De asemenea,  toate camerele persoanelor private de libertate vor fi dezinfectate.

“Va informăm că, miercuri, 25.11.2020, o persoană privată de libertate custodiată de Penitenciarul Târgu Jiu a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceasta a fost transferata la Penitenciarul-Spital București-Jilava in vederea aplicării tratamentului specific. Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât masuri de informare a Direcției de Sănătate Publica Gorj, precum și demersuri stabilite prin planurile de masuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar: intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicala permanenta a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spațiilor. In prezent, activitatea unității se desfășoară în condiții optime, nefiind înregistrate disfuncționalități. Ancheta epidemiologica este in curs de derulare”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Târgu Jiu

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: