Blestemul de la țară: Școală „online” fără tablete și fără semnal internet

Școala online încă este o mare provocare pentru copiii din mediul rural. În comuna gorjeană Săulești, semnalul la internet le pune bețe în roate elevilor, dar și profesorilor. În plus, ca peste tot, nu toți copiii au acasă un dispozitiv inteligent ca să poată fi prezenți la cursurile online. Primăria promite să se implice și să cumpere tablete și laptopuri pentru toată lumea.

În total, peste 200 de tablete și laptopuri vrea să cumpere primăria. Edilul a anunțat că va depune un proiect pe fonduri europene ca să acceseze fondurile necesare mai ales că elevii nu au dispozitivele necesare să poată învăța pe internet acum când școala se face exclusiv online.

“Este o zonă unde sunt probleme cu semnalul la telefonie. Am înțeles că s-au mobilizat cadrele didactice cu elevii și au găsit posibilitatea să desfășoare orele online. Nu avem dispozitive pentru copii. O să depunem un proiect pe fonduri europene pentru a putea să achiziționăm tablete și laptopuri pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice din localitate. Despre peste 200 de aparate este vorba”, a explicat primarul din Săulești.

Nu este singura localitate unde școala a fost lăsată la voia sorții. Tabletele promise de Ministerul Educației nu au mai venit, mulți părinți nu își permit să cumpere astfel de gadget-uri pentru copii așa că fiecare se descurcă așa cum poate. Mulți primari au luat inițiativă și vor să cumpere fie din bugetul local, fie cu bani europeni tabletele atât de necesare copiilor.

Cât privește pandemia, în Săulești, cazurile de coronavirus, de la debutul epidemiei, pot fi chiar numărate pe degetele de la o mână. Asta spre liniștea localnicilor, dar și spre bucuria autorităților. „Nu avem cazuri de Covid 19. Am avut cazuri izolate. Maxim trei persoane am avut de la apariția acestei pandemii. Oamenii sunt puțin speriați de situație, dar au conștientizat că trebuie să respecte măsurile impuse”, a mai spus primarul din Săulești, Constantin Drăghici, la Accent TV. 

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: