Cozi la taxe şi impozite. Peste 1000 de plăţi într-o zi !

Ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale sunt asaltate din ce în ce mai mult de târgujieni. Deşi termenul limită pentru a profita de bonificaţie este data de 31 martie, cozile cresc de la o zi la alta, pe măsură ce apar tot mai multe zvonuri privind obligativitatea majorării taxelor şi a impozitelor cu 16%.

Conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale reconfirmă faptul că la Târgu Jiu se vor păstra aceleaşi taxe impozite ca anul trecut. „La Târgu Jiu nu se vor majora taxele şi impozitele locale. Oamenii vor plăti tot aceleaşi sume ca anul trecut, iar cei care achită impozitele integral până la 31 martie beneficiază de bonificaţia de 10%”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

În doar şase zile, funcţionarii instituţiei au încasat aproximativ 6 miliarde de lei vechi, zilnic peste 1000 de contribuabili trecând pe la ghişeele direcţiei. „În şase zile am încasat peste 6 miliarde de lei vechi, de la aproximativ 6000 de contribuabili. Zilnic, cam 1000 de persoane trec pe la ghişee pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale”, a menţionat Mariana Budulan.

În momentul de faţă, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale are de încasat aproximativ 50 de miliarde de lei vechi, restanţe din anii trecuţi. Pentru a recupera banii, instituţia a declanşat proceduri de executare silită pentru 40.000 de contribuabili. „Avem de recuperat din anii trecuţi restanţe în valoare de aproximativ 50 de miliarde lei vechi. În momentul de faţă, avem în derulare circa 40.000 de proceduri de executare silită”, a declarat Mariana Budulan. 

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: