Cozonac pentru copii

Ingrediente:  o ceașcă de lapte, 6 linguri de zahar sau sirop de arțar (sau după gust), 1 linguriță de drojdie, 50g de unt, 3 gălbenușuri de ou, coaja rasă de la jumătate de lămâie, 3 cești de făină, 1 cană de nucă măcinată, 2 albușuri de ou.

Mod de preparare: laptele călduț se amestecă cu 4 linguri de sirop de arțar/zahăr (dacă se dorește mai dulce se mai poate suplimenta) și drojdia și se lasă la dospit 10 minute. Se amestecă restul ingredientelor (untul, gălbenușurile, coaja de lămâie și făina) și se frământă până se dezlipește de pe vas. Dacă mai e nevoie se mai poate adăuga câte puțină făină sau câte puțin unt pentru a se obține coca elastică. Se lasă deoparte și se pregătește crema. Cele 2 albușuri se bat spumă împreună cu 2 linguri de sirop de arțar/zahăr și se adaugă nuca măcinată. Coca se întinde sub formă de dreptunghi cu grosimea de 1 cm, se pune umplutura, se rulează și se mai lasă la crescut în tavă încă 15 minute. Se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 30 min. Poftă mare!

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: