Liderii din CE Oltenia vor discuţii cu Anton Anton

Liderii federaţiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia vor să meargă la discuţii cu noul ministru al Energiei, Anton Anton. Asta după ce fostul ministru Toma Petcu a plecat din funcţie la câteva zile după ce a făcut unele promisiuni pentru cei 13.300 de salariaţi ai companiei energetice.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Constantin Mitrescu, a spus că au fost discuţii prealabile cu liderii Federaţiei Univers, pentru o delegaţie comună care să meargă la noul ministru. „La domnul Petcu am fost împreună toată comisia de negociere din CEO şi am discutat, în viitorul apropiat vom merge şi la noul ministru”, a spus Mitrescu la Radio Infinit.

Mitrescu spune că oricine se uită pe tranzacţii vede că energia pe cărbune este pe primul loc în fiecare zi, astfel că strategia oricărui ministru trebuie să plece de la această realitate.

Negocierile vor fi reluate luni

Comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă se va întruni din nou luni, 12 februarie. „Suntem abia la început cu negocierile, am făcut regulamentul, intrăm pe partea scrisă, sunt mai multe capitole de negociat, salarizarea, condiţiile de lucru. Tot contractul va fi negociat, din scoarţă în scoarţă”, a mai spus Mitrescu.

La rândul lui, preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, a explicat că săptămâna aceasta nu au fost negocieri, pentru că se lucrează la armonizările salariale. „Perioada de repaus în ceea ce priveşte negocierea CCM se datorează faptului că se fac acele armonizări la nivel de subunităţi, este vorba de repartizarea acelei sume de 24 de milioane de lei. Mulţi au confundat armonizarea cu un fond de promovare. Trebuie ţinut cont şi de calităţile fiecăruia, dar şi de diferenţele existente între salarii pe aceeaşi funcţie sau meserie. Acolo unde sunt derapaje, vor fi rezolvate. Nu mi-au fost semnalate cazuri, au fost doar câteva întrebări”, a spus Pîrvulescu, care a subliniat că esenţial acum este să se micşoreze decalajul între clasele foarte mici şi cele mari.

Vizualizări: 2,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: