Crăete şi Tomescu nu înţeleg protestele minerilor din zona Motru - Jilţ

Doi dintre liderii de sindicat din zona Rovinari au comentat la un post de televiziune protestele care au fost miercuri la carierele miniere din Motru şi Jilţ. Doru Crăete şi Manu Tomescu au spus că nu înţeleg de ce aceste proteste acum, când s-a pus la salarii, iar în anii trecuţi, când au fost tăieri, aceşti oameni nu au protestat.

„Am vrea şi noi să înţelegem nebuniile astea, mai ales că nu intră în niciun fel de logică. Poţi să faci şi proteste, şi mişcări, atunci când se negociază un Contract Colectiv de Muncă, bineînţeles sub oblăduirea organizaţiilor sindicale, când nu ajungi la o înţelegere cu administraţia. Dar, să faci o astfel de mişcare, fie ea şi spontană, după ce s-a semnat contractul colectiv de muncă, nu înţeleg”, a spus Doru Crăete la Accent TV.

La rândul lui, Manu Tomescu a spus că este primul CCM de după înfiinţarea companiei în care oamenii câştigă: „Venim după două contracte colective de muncă, respectiv 2013 şi 2015, în care au fost tăieri drastice şi atunci au fost 200-300 de oameni la protest, de râdeau oamenii de noi, iar politicienii râdeau, că ne-au scos nevestele din casă, că suntem beţivani, iar noi protestam să nu ni se taie din drepturi. Acum, tot noi suntem acuzaţi când este un contract colectiv de muncă în care se câştigă. Pe lângă bonusuri, fondul de salarii este suplimentat cu aproape 50 de milioane de lei noi. Nu e de ici, de colo”.

Managerul Sorin Boza a comentat şi el pe seama zilei de miercuri, în care au fost proteste în mai multe cariere miniere, precizând că a fost cea mai grea zi de când a venit la Complexul Energetic Oltenia. „Pentru mine a fost poate cea mai grea zi de când sunt aici, la Complexul Energetic Oltenia, şi nu am avut o perioadă uşoară. Dar, când există comunicare, problemele sunt pe jumătate rezolvate. Un pas important a fost că revendicările nu s-au referit la decizii sau acţiuni ale Directoratului, supărarea fiind pe partenerul social de la respectivele unităţi”, a spus Boza la Accent TV. (A.A.) 

Vizualizări: 1,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: