Boza: Creşterile salariale, supervizate de mine

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus că a doua etapă a armonizării salariale, care va avea loc în aprilie, va fi supervizată de el. Acesta vrea să elimine subiectivismele care au fost în unele subunităţi. „Am promis colegilor că toate creşterile salariale din această etapă, din toate zonele miniere, vor fi supervizate de mine. Luni vom avea comisia mixtă, pentru că a doua tranşă de bani va trebui împărţită pe unităţi, pe subunităţi, în urma unei decizii a comisiei mixte”, a spus Boza la Accent TV.

La rândul lui, liderul sindical Manu Tomescu a spus că, în urma celor două armonizări, nu va fi niciun salariat care să câştige mai puţin de 100 de lei la salariu. „Limita minimă de creştere să fie 100 de lei, astfel încât să nu existe niciun salariat care să nu câştige nimic la salariu. De la 1 aprilie, salariul minim pe clasa 1 va fi 1900 de lei, dar de la clasa 1 până la clasa 10a, la 1977, nu va fi niciun salariu. De la această clasă se pleacă”, a explicat liderul sindical.

Comisia mixtă ar fi trebuit să fie joia trecută, dar a fost amânată din cauza protestelor care au fost în unele cariere miniere. (A.A.)

Vizualizări: 3,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: