Craiova a revenit pe podium după ce a învins FC Botoşani

Universitatea Craiova s-a impus în meciul disputat joi seara, pe proproiul teren, în faţa celor de la FC Botoşani, scor 3-1. Pe o vreme destul de rece, zero grade la ora meciului, oltenii şi-au bucurat puţinii spectatori de pe stadion, dar şi pe cei mulţi care au preferat să vadă meciul la televizor.

În ajun de Moş Nicolae oltenii de la Universitatea Craiova le-au pus în ghetuţe suporterilor o victorie şi un loc pe podium, deşi acesta e relativ pentru că oltenii au cochetat mereu cu podiumul Ligii 1 în acest sezon, dar l-au şi pierdut deseori. Înaintea acestui meci şi U Craiova, şi FC Botoşani aveau nevoie urgentă de trei puncte, după ce contracandidatele la play-off câştigaseră în etapa intermediară.

În ciuda frigului pătrunzător, care a redus asistenţa la puţin peste două mii de spectatori, cele două echipe au oferit şi puţin spectacol. Piţurcă le-a dat încredere în continuare lui Popescu, Ferreira şi Qaka, iar în atac a mizat pe Ivan, Mihăilă şi Bărbuţ.

Tribunele au savurat două goluri ale favoriţilor chiar din prima jumătate de oră, tânărul Mihăilă, pe care Piţurcă îl vrea tot sezonul la echipă, fiind cel care a deschis scorul. Al doilea gol a fost marcat după ce Ivan le-a suflat o minge adversarilor şi a scos penalty. Cu toate că Cicâldău a executat prost, portarul Pap a fost prea îngheţat pentru a apăra şi scorul a devenit 2-0.

Până la pauză, Ofosu a relansat partida, cu un şut din afara careului, la care portarul Popescu n-a avut replică. După pauză oaspeţii au avut două uriaşe ocazii de egalare, create de Ashkovski. Prima a fost finalizată de Keyta cu un şut în transversală, apoi portarul Popescu l-a blocat pe Askovski.

În prelungirile meciului, Botoşaniul a forţat egalarea cu toţi jucătorii în jumătatea olteană, inclusiv portarul Pap, la un corner. Din păcate pentru ei gazdele au scăpat pe contraatac, Vătăjelu fiind cel care s-a oprit cu mingea tocmai în poartă.

Universitatea Craiova a luat toate cele trei puncte necesare pentru liniştea finalului de an, dar jocul nu a fost unul care să îl mulţumească pe Piţurcă. „Orice meci e dificil. Am dat 2 goluri repede, iar după am ratat o ocazie mare prin Ivan. Până la pauză am primit un gol dintr-un șut de la 20-25 de metri și ne-am făcut viața grea. Eu am vorbit altceva cu jucătorii la pauză. N-am mai putut să ne menținem ritmul în a doua repriză. Oaspeții au stat mai bine în anumite momente psihic și fizic, iar asta s-a văzut. Mai este de lucru. Trebuie să stai să vezi o lună, două ca să-ți dai seama de anumite lucruri”, a afirmat Pițurcă după meci, la Look Sport.

Pentru olteni va urma un alt meci dificil, cu Astra, o echipă în mare formă care a câştigat ultimele şapte meciuri.

Universitatea Craiova – FC Botoşani 3-1

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 2.500.

Au marcat: Mihăilă 20, Cicâldău 28 – penalty, Vătăjelu 90+3 / Ofosu 39

Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Bălaşa, Tiago Ferreira, Bancu – Qaka (71 Ivanov), Cicâldău (86 Vătăjelu), Zakaric – Bărbuţ (64 Mateiu), Ivan, Mihăilă. Rezerve: Marinescu – Măţel, Acka, M. Roman. Antrenor: Victor Piţurcă.

Botoşani: Pap – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Papa, Rodriguez – Askovski, Ebenhofer (74 Cascini), Ofosu (84 Câmpanu) – Andronic (56 Keyta). Rezerve: Hankic – Pierce, Holzmann, Penescu. Antrenor: Marius Croitoru.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj). Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galaţi).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Dan Potocianu (Reşiţa).

Vizualizări: 1,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: