Premieră pentru CSM, turneu de baschet feminin la Sala Sporturilor

O premieră pentru CSM Târgu Jiu, o echipă de baschet feminin, junioare Under 16 ani, va evolua la Sala Sporturilor în acest week-end. Directorul CSM, Robert Bălăeţ, a precizat că echipa s-a format destul de repede, dar pe lângă junioare au mai venit şi alte fetiţe de vârste mai mici care vor să joace baschet.  

CSM Târgu Jiu nu ia vacanţă, dimportivă, în perioada de iarnă activitatea este şi mai intensă la Sala Sporturilor. Singura echipă a CSM Târgu Jiu care a intrat în vacanţă, dar pentru o perioadă foarte scurtă, este cea de handbal feminin senioare. Fetele au primit câteva zile libere, dar vor reveni la pregătire, pentru că în ianuarie au meci în Cupa României şi trebuie să reia antrenamentele.

Baschetbaliştii seniori de la CSM Târgu Jiu au în continuare meciuri programate din returul Ligii Naţionale, grupa valorică B, şi nu vor avea vacanţă, iar junioarele III au revenit şi ele în activitate de joi, după o perioadă de pauză în campionat, dar nu şi de la pregătire. Cea mai interesantă competiţie va avea loc la finalul acestei săptămâni, când are are loc un turneu de baschet pentru fete Under 16, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, turneu la care participă şi echipa CSM iar adversare vor fi echipe din Craiova, Târgoviște și Sibiu.

Directorul CSM, Robert Bălăeț, a precizat că activitatea e foarte intensă la club în această săptămână, şi mai ales în week-end: „A fost o săptămână plină din nou pentru CSM. Au revenit şi junioarele III în competiţie după aproape o lună de pauză, şi au jucat la Severin cu CSS iar duminică vor juca din nou acasă cu HCM Craiova. Vineri echipa de baschet seniori are meci, din nou acasă, cu CSM Focşani. Iar sâmbătă şi duminică avem un turneu pentru fete Under 16 ani la baschet. Am reuşit să luăm acest turneu să se desfăşoare la Sala Sporturilor şi să le vedem şi pe fete la lucru, pentru prima dată în acest an, aici, acasă. Încercăm să popularizăm şi baschetul feminin, pentru că sunt foarte multe fetiţe mult mai mici care vin să practice acest sport iar această echipă Under 16 ani este un fel de pionier pentru baschetul feminin la CSM. Noi am pornit cu această echipă de puţin timp, mai pe repede înainte, dar fetele se descurcă foarte bine. Am mare încredere în ele că pot creşte, joacă de plăcere până la urmă, şi cred că vor face o figură frumoasă la acest turneu”.

Echipa de handbal junioare III a CSM Târgu Jiu a jucat ultimul meci din campionat pe data de 10 noiembrie, în etapa a 10-a a campionatului national, iar în etapa a 11-a a stat, astfel că au ajuns la aproape o lună de pauză din competiţie, timp în care însă antrenamentele au continuat. Joi junioarele III au pierdut meciul disputat în deplasare, la Severin, scor 36 – 26 pentru echipa similară a CSS Drobeta, iar duminică vor avea programat, la Sala Sporturilor, meciul din etapa a 13-a cu HCM Craiova, cu începere de la ora 14:00.

Vizualizări: 1,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: