Cojocaru: Suntem în coşciug, la sensul giratoriu, dar ne întoarcem

Noul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu îşi motivează tot mai greu jucătorii după ultimele decizii ale instanţelor care se ocupă de procesul de faliment al echipei. Înaintea meciului din ultima etapă, când s-a anunţat, cu două zile înaintea partidei cu Turris, admiterea cererii de faliment, Călin Cojocaru le-a explicat plastic fotbaliştilor că decizia nu este definitivă şi poate fi întoarsă.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu speră că va obţine prima victorie cu noua sa echipă în deplasarea de la Timişoara. Călin Cojocaru este timişorean şi locuieşte chiar lângă stadionul pe care se va disputa meciul de sâmbătă al pandurilor cu ASU Politehnica Timişoara. „Referitor la următorul meci, întâlnim o echipă bună, cu o galerie foarte frumoasă, care face o atmosferă foarte plăcută.  Noi avem problemele noastre, dar mergem acolo ca să ne batem pentru orice minge, la fel ca şi la meciurile trecute şi să aducem punct sau puncte pentru că s-a văzut că nu e foarte mare diferenţă între echipe în Liga 2. Ar fi foarte frumos să obţin prima victorie pe banca echipei Pandurii chiar în oraşul natal. Eu stau acolo, la doar 50 de metri de stadion, şi ar fi foarte plăcut”, a spus Cojocaru la conferinţa de presă premergătoare meciului de la Timişoara.

Antrenorul a spus cum i-a motivat pe jucători înaintea meciului cu Turris din etapa trecută: „Muncim mult, dar e greu. Eu le-am spus înainte de meciul trecut „Băi băieţi haideţi că putem să îi batem pe Turris” şi apoi au citit în ziare vestea că este posibil să intrăm în faliment, mă şi gândeam ce le voi spune. Le-am şi zis, suntem în coşciug, la sensul giratoriu, dar ne întoarcem înapoi. Şi s-a văzut că au avut atitudine. E greu, dar ei trebuie să înţeleagă că trebuie să treacă peste toate problemele şi să joace, pentru că joacă şi pentru ei şi pentru Pandurii, care e un brand în fotbalul românesc. Se vede că se poate mai mult, dar pentru lucrul acesta trebuie să ne pregătim şi să avem o atitudine corespunzătoare. Şi autorităţile locale şi factorii de decizie trebuie să ajute jucătorii să aibă şi ei sărbători fericite, pentru că aşa e normal. Echipa Pandurii Târgu Jiu este echipa oraşului Târgu Jiu şi nu a unei persoane, de aceea trebuie ajutată”.

Cojocaru a făcut mai multe apeluri la autorităţi să sprijine echipa pentru că acest lucru nu se mai întâmplă de mai mulţi ani, de la intrarea în insolvenţă a clubului Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: