Craiova Maxima, consolare şi sfaturi pentru „panduri”

Cinci foşti jucători ai Universităţii Craiova s-au deplasat la Florenţa cu Pandurii la meciul cu Fiorentina din grupele Europa League. Gestul de a-i invita după 30 de ani de la meciul cu Florenţa, făcut de preşedintele Marin Condescu, a impresionat lumea fotbalului.

Un film care includea şi golurile celor de la Craiova Maxima în poarta Fiorentinei, acum mai bine de 30 de ani, a rulat în vestiarul Pandurilor înaintea jocului de la Florenţa. Faptul că alţi olteni înaintea lor au putut trece de o forţă a fotbalului cum e Fiorentina ar fi trebuit să îi motiveze pe tinerii jucători de la Pandurii pentru a realiza o surpriză. Chiar dacă jocul a început surprinzător de bine pentru ei, finalul a fost cel pe care mulţi îl anticipau. Fiorentina s-a impus fără drept de apel şi fără a-şi folosi măcar vedetele. 

Era greu, aproape imposibil să realizeze mai mult

Aurel Ţicleanu nu crede că e important dacă echipa mai are şanse la locul al doilea, apreciind că ceea ce au făcut până acum gorjenii e destul de mult pentru o primă prezenţă în Europa: „Nu ştiu dacă puteau mai mult, să nu uităm că sunt debutanţi în cupele europene. Fiorentina are experienţă, la prima greşeală i-au pedepsit. Nu ştiu dacă mai au şanse la locul doi şi nici nu este atât de important acest lucru, important e că au ajuns până aici şi ca ei să continue traseul bun din campionat şi în Cupa României”. De acord cu Ţicleanu a fost şi Rodion Cămătaru, care crede că era greu ca Pandurii să poată realiza mai mult decât au făcut deja: „Nu se putea mai mult pentru că au întâlnit o echipă foarte bine organizată, o echipă profesionistă. Diferenţa există, noi am mizat doar pe surpriză, care se mai întâmplă, dar Pandurii nu aveau nici o şansă. Era foarte greu de făcut ceva de către Pandurii mai bun decât ce au făcut. Au jucat cu curaj şi au început bine meciul, dar chiar dacă marcau nu cred că ar fi avut vreo şansă în faţa Fiorentinei”.

Au câştigat „experienţă internaţională”

Mult mai realist, fostul antrenor de la Pandurii, Sorin Cârţu, crede că Fiorentina nu s-a forţat deloc la meciul cu Pandurii, dovadă faptul că a ţinut pe bancă marile vedete din lot: „Să ne gândim ce ar fi însemnat ca Fiorentina să joace din primul minut şi cu Rsosi, şi cu Pizarro, şi cu Cuadrado sau Gomez. E un club de fotbal profesionist italian şi nu avem ce spune, e normal să fie superioară şi ca joc şi ca tot unei echipe din România, în speţă Pandurii. Dacă Pandurii n-ar fi ratat atât şi ar fi marcat un gol sau două, imediat Fiorentina ar fi apelat la cei de pe bancă şi ar fi fost alt joc pentru că sunt fotbalişti de mare calitate”. Emil Săndoi a apreciat şi el valoarea jucătorilor de la Fiorentina şi i-a sfătuit pe gorjeni să vadă partea bună a acestui meci – experienţa internaţională: „Din zece partide Fiorentina în general câştigă nouă. Să fim realişti până la urmă, este o diferenţă de valoare, Pandurii au întâlnit un adversar mult mai bun. Este o experienţă orice joc din acesta internaţional la acest nivel foarte ridicat pentru fiecare fotbalist în parte şi fiecare are de câştigat şi de învăţat”.

“Am întâlnit o echipă cu jucători care au foarte multe posibilităţi. Trebuie să ne bucurăm că am luat numai trei, dar n-am dat şi noi două ca să fie cât de cât bine. Încă nu suntem pe ultimul loc, mai sunt speranţe. Nu am abandonat încă lupta, până în ultimul moment trebuie să sperăm!”

Marin Condescu – preşedinte Pandurii

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: