În derby cu liderul!

Au bătut la Timba Timișoara dar acum se pregătesc de un duel mult mai greu! Baschetbaliștii lui Florin Nini joacă sâmbătă pe teren propriu de la ora 19:00 cu liderul Ligii Naționale, SCM U Craiova. Duelul cu Craiova a fost mereu unul și al marilor orgolii așa că Darby și compania trebuie să câștige.

Craiovenii au început sezonul un pic mai bine decât Energia. Au trei victorii și un eșec față de cele două victorii și două eșecuri ale gorjenilor. Diferența în clasament e însă uriașă. Craiova e lider în timp ce Energia e abia pe 11 !

E nevoie de victorie

Energia nu e o echipă ușor de citit sau catalogat în acest start de sezon. Poate fi numită clar una imprevizibilă. Darby și compania au fost capabili să elimine Mediașul din Cupă, dar apoi au comis-o acasă cu CSU Sibiu. Cu echipele mici ca Chiajna sau Timba Timișoara, gorjenii nu au avut probleme. Au câștigat ambele dueluri dar acum trebuie să le dovedească fanilor de ce sunt în stare cu adevărat. Sâmbătă la Tg-Jiu vine SCM U Craiova, echipă ce s-a ridicat enorm în ultimul sezon. Doljenii au început bine și actuala stagiune. Cu 3 victorii și un singur eșec sunt pe primul loc, cu un coșaveraj mai bun decât Asesoft Ploiești, Steaua sau Oradea. Energia nu mai are însă voie la pași greșiți, în special în fața propriilor fani. „Vine derby-ul Olteniei, un joc important, cu ambiţii mari. Jucăm cu Craiova și trebuie să demonstrăm că merităm să fim în play-off. Este o victorie care ne-ar ajuta. Anul trecut am pierdut cu Craiova aici şi nu mai vrem să se întâmple asta. Acum este un meci important, Craiova este o contracandidată la play-off şi trebuie să facem 1-0 cu ei”, crede președintele secției de baschet, Radu Stroescu.

„Craiova a avut un parcurs foarte bun. A jucat în Liga Balcanică cu Levski Sofia, o echipă bună. Apoi a bătut pe Oradea, aşa că este o echipă bună cu jucători buni, experimentaţi. Ei vin după o serie de meciuri puternice şi cred că vor acuza o stare de oboseala pentru că mai au meci în Liga Balcanică. Trebuie să profităm”.

Radu Stroescu, președinte secție baschet Energia

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: