Pandurii cu ocaziile, Fiorentina cu golurile

Pandurii au suferit primul eşec european în deplasare. Trupa lui Pustai nu a jucat rău la Florenţa dar a ratat prea multe ocazii pentru a emite pretenţii. Italienii nu i-au iertat, au marcat de 3 ori şi sunt ca şi calificaţi în 16-imile Europa League.

Fiorentina – Pandurii Târgu Jiu 3-0 (2-0), Stadion „Artemio Franchi”, Florenţa, spectatori: 14.834

Au marcat: Joaquin (min. 26), Matos (34’), Cuadrado (69’)

Fiorentina: Neto – Tomovic, G. Rodriguez (Roncaglia, 64’), Compper, Alonso – Bakic, B. Valero (Aquilani, 73’), M. Fernandez – Joaquin, R. Matos (Cuadrado, 60’), Yakovenko. Antrenor: Vincenzo Montella

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Alex dos Santos (Nicoară, 46’), Eric (Distefano, 80’), Ciucur (Buleică, 46’) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: M. Fernandez (48’), Compper (67’), Cuadrado (73’) / Anton (56’), Matulevicius (76’), Breeveld (88’)

Pandurii nu au reuşit surpriza în Italia. Elevii lui Pustai s-au jucat cu ocaziile şi au plătit pentru asta. Calificarea e doar un vis după ce Dnepr s-a impus în Portugalia cu Pacos Ferreira cu 2-0.

Lecţie de viaţă: ratările se răzbună !

Pandurii nu s-au lăsat impresionaţi de atmosfera superbă de pe „Artemio Franchi” în startul partidei şi le-au arătat italienilor că nu au venit să piardă. Eric putea să răzbune toate meciurile sale slabe din Europa, dar şutul său de la 25 de metri a zguduit transversala! Surprinşi de tupeul românilor, oamenii lui Montella nu au tras semnalul de alarmă. Unguruşan a pătruns excelent în careu servit fiind de Eric însă Neto a scos şutul său înşelător cu stângul! Două ocazii în doar 8 minute pentru gorjenii care au părut să preia mesajul lui Pustai: „fără gol marcat, nu avem nicio şansă!” Pandurii au continuat să domine iar Unguruşan a mai irosit o şansă de gol. Dacă românii s-au întrecut în ratări, italienii au făcut ce ştiu ei mai bine, să fie pragmatici. Impropriu spus italieni pentru că Montella a trimis pe teren un prim 11 în care nu s-a regăsit niciun „macaronar”. Stilul italian e însă de neconfundat. Spaniolul Joaquin, sferfinalist în sezonul trecut în Liga Campionilor cu Malaga, a făcut terci apărarea lui Pustai driblându-i mult prea lejer pe Christou şi Erico iar apoi l-a culcat uşor pe Stanca pentru un 1-0 nemeritat. Golul le-a turnat plumb în ghete elevilor lui Pustai. Doar 8 minute mai târziu, Erico a pierdut o minge la mijlocul terenului, Matos a scăpat singur cu Stanca şi din a doua încercare l-a bătut pe portar cu un şut plasat. În doar jumătate de oră, pandurii au primit o lecţie importantă de viaţă şi de fotbal, aceea că ocaziile se răzbună!

Eşec în stil românesc

Pustai n-a mai avut răbdare şi a scos la pauză două „mâini moarte”, Ciucur şi dos Santos. Unul dintre înlocuitori, Buleică, şi-a intrat instantaneu în rol, a centrat periculos dar Matulevicius şi Breeveld au trecut incredibil pe lângă gol! Pandurii au început din nou să domine pe fondul unei relaxări premature a trupei lui Montella. Neobositul Unguruşan a mai reuşit un sprint în banda dreaptă, mingea a aterizat în careu la Eric, dar brazilianul a tras slab cu stângul în blocaj. Cinci ocazii mari irosite în cel mai pur stil românesc iar răspunsul italian nu a întârziat să apară. Nou intratul Cuadrado l-a păcălit pe Stanca cu un şut la colţul scurt şi zarurile erau aruncate definitiv. Portarul sosit de la Steaua în vară a mai comis-o o dată. A scăpat mingea din mâini iar la faza imediat următoare Yarmolenko a lovit bara cu o lovitură de cap. Bine a spus-o Condescu înaintea meciului. „Mai bine că am picat cu Fiorentina în grupe şi nu în play-off.” Pandurii se bucură că au ajuns la acest nivel, e meritul lor, dar aici adversarii de calibrul Fiorentinei nu pot fi bătuţi irosind atâtea ocazii. Putea fi chiar 4-0 în final dar lobul superb al lui Cuadrado a întâlnit bara şi a mers apoi pe linia porţii. Scorul e mult pra dur faţă de realitatea din teren, dar fotbalul nu iartă pe nimeni.

11 – şuturi a tras Fiorentina spre spaţiul porţii lui Stanca faţă de 8 ale pandurilor. Raportul la şuturi pe poartă a fost egal, 3-3, italienii mai având şi 2 bare faţă de una a pandurilor

Calificarea, scenariu aproape imposibil

În urma rezultatului de aseară, pandurii păstrează şanse minime să se mai califice în primăvara europeană. Asta şi pentru că Dnepr a înscris în minutule 83 şi 86 la Pacos Ferreira prin Rotan şi Konoplyanka şi s-a impus cu 2-0. După 3 etape, Fiorentina e ca şi calificată cu 9 puncte iar Dnepr e aproape şi ea de 16-imi cu 6 puncte. Ca să meargă mai departe, Pandurii ar trebui să bată tot până la final iar Dnepr să se mai încurce într-un meci. Scenariu improbabil ca să nu spunem SF iar gorjenilor le rămâne cel mai probabil să se bată pentru locul 3 cu Pacos Ferreira. Ultimul joc din decembrie de la Cluj dintre cele două echipe va fi decisiv în acest sens.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: