Starea de sănătate a cadrelor didactice, monitorizată prin ceasul de la mână

Proiect ambițios într-o localitate din Gorj. Autoritățile sunt pe punctul de a atrage bani europeni să implementeze un proiect unic în județ. Vor fi achiziționate materiale de protecție și dezinfecție pentru unitățile de învățământ. Ineditul stă în faptul că toate cadrele didactice vor fi monitorizate permanent din punctul de vedere al stării de sănătate printr-un ceas pe care îl vor avea la mână.

În plus, Primăria Peștișani va cumpăra peste 100 de aparate de dezinfecție, un nebulizator performant care va dezinfecta aerul din încăperile școlii și 140 de mii de măști de protecție.

Fiecare profesor va primi un ceas pe care îl va purta la mână cât se află în școală și, astfel, îi va putea fi monitorizată starea de sănătate. „Vom asigura toate dotările ca să facă față pandemiei. Tuneluri de dezinfectare la intrare, aparate de dezinfecție, 105 aparate vor fi. Acestea vor dezinfecta fiecare încăpere. Va fi un nebulizator ultraperformant, care dezinfectează până în ultimul colțișor și care are eficiență 100%. 140 de mii de măști plus niște chituri speciale pentru cadrele didactice: ceasuri la mână, care sunt conectate la un server și este supervizată starea sănătății în integralitate a cadrelor didactice. Vorbim de 14 miliarde de lei vechi, atât valorează acest proiect. Este primul astfel de proiect din județul Gorj, dar e mult de muncă. Am și o echipă bună. Și la primărie, și la consultanți”, a anunțat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, la Radio Accent.

Proiectul vine în ideea în care autoritățile se tem că, în curând, nu vor mai primi sprijin de la Guvern pentru lupta anti-Covid și vor fi nevoiți să caute propriile soluții pentru ca elevii și profesorii să nu fie expuși niciunui risc când vin la școală.

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: