Cresc salariile directorilor din CE Oltenia

Guvernul are în plan modificarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă, astfel încât șefii CE Oltenia, dar și ai altor companii de stat să aibă salarii mai mari. Proiectul a fost pornit de fostul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, și va fi, probabil, continuat de actualul ministru Mihai Tudose.

 Alexandru Petrescu a făcut anunțul de modificare a OUG prin care sunt selectați manageri corporatiști atunci când încă era ministru al economiei. El crede că legea trebuie îmbunătățită, în sensul că trebuie schimbat modul in care se face selecția administratorilor in companiile in care statul este acționar. Petrescu vrea ca noua lege să permită implicarea ministerelor și nu a companiilor, dar și salarii mai mari, în baza unor indicatori de performanță. Mai mult, se gândește si la limitarea informațiilor pe care o companie de stat listata pe bursa să le transmită acționarilor. Petrescu susține că actuala remunerație a șefilor din companiile de stat nu stimulează performanța. În CE Oltenia, salariul este de 5000 de euro, iar în ultimi ani managerii au produs pierdere. Petrescu spune că fiecare salariu trebuie raportat la industria europeană, pe zona regională!

În plus, insistă ca procesul de recrutare să fie făcut de Minister. Acum, procesul de selecție este făcut tot de minister împreună cu societatea în cauză.

MĂSURĂ

Între timp, Guvernul a aprobat un memorandum potrivit căruia companiile de stat trebuie să țină cont, la elaborarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2017, de reducerea plăților restante cu minim 20%.

Vizualizări: 2,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: