Creşele din judeţ, ocupate

Creşele din municipiul Târgu Jiu sunt aproape pline. Doar câteva locuri au mai rămas disponibile pentru părinţii întârziaţi. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în oraşele din judeţ. Reprezentanţii primăriilor, în a căror subordine se află creşele, spun că pentru anii viitori, în cazul în care perioada concediului maternal va scădea, va fi nevoie de creşe noi.

În Târgu Jiu sunt nouă creşe, în care sunt înscrişi 1350 de copii cu vârste între un an şi doi ani. Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu, spune că în acest an nu a fost refuzată nicio cerere de înscriere la creşă, iar dacă va mai fi nevoie se mai pot primi câţiva copii. „Facem faţă cererilor. Se are în vedere construcţia unor creşe noi, însă totul depinde de fondurile pe care le vom avea. Am mai dori să construim o creşă în Debarcader şi una în cartierul 9 Mai”, afirmă Ramona Evulescu.

Oraşul Rovinari beneficiază o singură creşă, în care au fost primiţi în acest an 20 de micuţi. Doar un loc a mai rămas liber. „Avem o creşă cu program prelungit în care sunt înscrişi 20 de copii. Doar un loc a rămas liber”, afirmă Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului.

Pe de altă parte Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti, spune că la creşa din oraş sunt 25 de locuri, dar creşa ar mai face faţă pentru încă 25. „Cu încă 50% mai suntem capabili să mai facem faţă cererilor. În nici un caz nu voi mai face altă investiţie pentru că ne ajung locurile”, menţionează Mihai Mazilu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: