Crește interesul turiștilor pentru stațiunea Rânca. "Se simte un plus de 10-12% la cazări"

Redeschiderea Transalpinei este mană cerească pentru cabanierii din zona Rânca. După o perioadă lungă în care au stat cu pensiunile și hotelurile mai mult goale, anunță că a început să crească numărul de rezervări. Sunt turiști care tranzitează Transalpina și rămân măcar o noapte în stațiunea Rânca. 

Odată cu finalizarea examenelor naționale și cu perioada concediilor, cabanierii speră că vor avea și mai mulți oaspeți.

"A început să se simtă un plus la cazări. Așteptăm să se termine examenele naționale, Evaluarea Națională și BAC-ul, apoi va veni mai multă lume în vacanță cu cei mici, la munte. Acum vorbim de 10-12% în plus în pensiuni și hoteluri, după redeschiderea Transalpinei. Așteptăm și concediile mai ales că părinții vor putea pleca în vacanță cu copiii acum. In iulie, august chiar speram să revenim la 70-80% capacitate ocupată", a declarat Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca. 

Vestea bună este că, în ciuda scumpirilor din ultimele luni, cabanierii păstrează aceleași prețuri la cazare și în restaurante.

"Preturile sunt neschimbate. Nu am umblat la prețuri deloc. Nici la cazare, nici la masă. 150 de lei este camera dubla și ajunge până la 200 în funcție de condițiile dorite de turiști", a mai punctat Pănescu.

Vizualizări: 637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: