Plaja din inima munţilor Apuseni, comparată cu plajele din Thailanda 

O plajă situată în inima munților României este comparată cu o bijuterie turistică din Thailanda. Este un peisaj de vis pentru concediu iar locul se numeşte plaja Șuncuiuș fiind situată în inima Apusenilor,  

Plaja oferă peisaje spectaculoase comparabile cu cele de la malul Mării Negre sau de peste hotare. Nu mulţi turişti se gândesc că pot găsi un astfel de loc chiar în inima munților, mai exact în Apuseni.

În inima României, în județul Bihor, mai exact, se află o astfel de plajă sălbatică despre care nu mulți turiști știu. Plaja Șuncuiuș, din inima Apusenilor, îi duce cu gândul, pe cei care o văd, la celebra plajă Krabi din Thailanda. Spre deosebire de plajele de pe continentul asiatic, la plaja din inima Apusenilor se ajunge foarte ușor cu mașina, din orice punct al țării. De la București, de exemplu, sunt 544 de kilometri, iar traseul recomandat este București – Alba – Cluj – Huedin – Negreni – Șuncuiuș. Locuitorii din Cluj au de mers până la plajă doar puțin peste 100 de kilometri, fiind o alternativă excelentă pentru mersul la mare, de exemplu.

Cei care vizitează locul au mai multe opțiuni de relaxare, nu doar statul la plajă. Pe stâncile din împrejurimi sunt amenajate locuri pentru escaladă, iar amatorii de drumeții pot face diferite trasee, cu grade diferite de dificultate. Mai este, de asemenea, și opțiunea de a face rafting pe râul Criș. De altfel, apa râului este cea care a săpat în stânca montană, creând astfel peisajul de vis din inima României.

Vizualizări: 4,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: