Creșteri până la 500 de lei brut propuse de CE Oltenia

update: După negocierile de marți noaptea, compania a oferit creșteri de până la 700 de lei brut.

Constantin Lăzăroiu, șef serviciu salarizare în Complexul Energetic Oltenia, a spus la un post de televiziune care este oferta administrației pentru salariați. Este vorba de adaosuri salariale de până la 500 de lei, suma fiind impozabilă. “Este o ofertă a administrației pentru personalul din activitatea de producție și mentenanță, inclusiv cu personalul TESA de acolo, șefii de sectoare, șefii de secție din producție, să beneficieze de un adaos lunar în sumă brută, diferențiat, astfel: 500 de lei acordat personalului muncitor din activitatea de producție și din mentenanță atât din activitatea minieră, cât și din activitatea energetică. Pentru conducătorii formațiilor de lucru care coordonează activitatea de producție și mentenanță, de la activitatea minieră și energetică, s-a propus o sumă brută de 400 de lei. Pentru personalul de conducere, șef de sector, adjunct șef de sector, șef de secție, adjunct șef de secție, șef atelier, s-a propus un adaos salarial de 350 de lei brut”, a spus Lăzăroiu la Tele3.

Propunerea administrației a fost înaintată federațiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă, în ședința comisiei mixte de marți seara.

Lăzăroiu spune că oferta a fost prezentată și salariaților care protestează de câteva zile. “Propunerea a fost prezentată și salariaților aflați în întrerupere spontană a activității. O parte din muncitori au fost de acord, alții nici nu au vrut să ia în discuție această ofertă”, a spus Lăzăroiu. În jur de 9.000 de salariați ar beneficia de aceste majorări. (A.A.)

Vizualizări: 3,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: