Minerii nu mai vorbesc de frică: Ne-au amenințat cu judecata!

Minerii continuă protestele, dar se tem să mai vorbească cu jurnaliștii. Au fost amenințați că vor fi dați în judecată dacă nu vor renunța la grevă și că vor plăti daune companiei.

În toate carierele de cărbune din Gorj activitatea este blocată de câteva zile. Minerii nu au renunțat la protest. Totuși le e teamă că vor răspunde în fața legii pentru această mișcare. "Ne-au amenințat niște ingineri că ne dau în judecată și plătim daune de 50 de milioane de lei. Eu mi-am văzut numele în ziar, la Pandurul. Nici nu știam că m-au dat și pe mine în judecată. Nu renunțăm sub nicio formă la protest", a spus unul dintre minerii de la Roșiuța.

"Colegilor le e frică. Sunt toți în sală, dar nu vor sa vorbească. Nu vor să iasă să vorbească. Ne-au amenințat să nu mai ieșim, că ne dau în judecată. Ce să ne facă? Să ne bage la pușcărie? De-asta au golit pușcăriile de infractori? Să ne bage domnul Dragnea pe noi?", s-a revoltat un alt miner.

"Nu ne e frică de nimic. Să ne bage la pușcărie dacă ei așa consideră! Noi luptăm pentru drepturile noastre, că avem salarii de mizerie. Suntem niște sclavi aici!", a mai spus un alt ortac. Oamenii spun că anumiți colegi le fac fotografii și le descarcă în calculatorul directorului.

Singura activitate din cariere a fost la ELCFU Motru. Minerii au întrerupt greva cât să încarce o mie de tone de cărbune pentru UATAA pentru ca motrenii să nu rămână fără căldură.

Vizualizări: 4,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: