Simulare la CEO: Salariile cresc între 10 și 24%. Reacția greviștilor

Greviștii care protestează în fața sediului CE Oltenia au fost invitați la discuții de directorul general al companiei energetice, Sorinel Boza. Acesta le-a prezentat o simulare a majorărilor salariale pentru anul 2019.

Simularea adaosului lunar a fost realizată doar pentru personalul din activitatea de producție și mentenanață. Pentru muncitori a reieșit un adaos lunar de 500 lei. Spre exemplu, pentru un muncitor care are clasa 12 și un salariu de bază de 2087 lei, majorarea procentuală este de 23.96%, iar pentru un muncitor care are clasa 34 și un salariu de 3409 lei, majorarea este mai mică, de 14.67%.

În ceea ce privește conducătorii formație lucru, adaosul lunar este de 400 lei. Asta înseamnă că, spre exemplu, un cefelist care are clasa 25 și un salariu brut de 2739 lei va beneficia de o creștere cu 14.60%, iar un altul cu clasa 41 și un salariu brut de 4018 lei va beneficia de o majorare cu 9.96%.

După discuția cu șefii companiei energetice, salariații care protestează prin înfometare au spus că minerii sunt cei care vor decide dacă această majorare propusă de administrație este mulțumitoare.

Greviștii au discutat cu directorul general și legat de celalate revendicări ale lor. ”Noi așteptăm să se pronunțe minerii, pentru că ei au făcut protestul. Pe revendicările noastre, discutarăm să nu aibă repercusiuni asupra lor, zise că nu vor fi dacă încep munca, dacă încep să livreze. Referitor la taxa de 2% pe cifra de afaceri, ne spune că nu este în vigoare deocamdată și că au fost făcute actele pentru ca noi, Govora și CE Hunedoara să nu plătim, pentru că și așa ne este destul de greu cu certificatele de carbon”, a declarat Manu Tomescu.

Galerie foto


Vizualizări: 9,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: