Crețan acuză CEO de discriminare pentru că nu-i angajează fiul

Un scandal este pe cale să izbucnească la Complexul Energetic Oltenia (CEO) între conducere și un lider de sindicat. De această dată nu este vorba despre un sindicalist de la Federația Națională Mine Energie (FNME), condusă de Marin Condescu, ci de unul apropiat de administrație. Constantin Crețan vrea să dea în judecată societatea deoarece nu-i angajează fiul.

Liderul Crețan spune că de mai mult timp încearcă să-și angajeze fiul la CEO și nu reușește, motiv pentru care va acționa compania în instanță. Pe surse a apărut informația că Directoratul a aprobat acum două săptămâni angajarea fiului lui Crețan, la Cariera Peșteana Sud, pe perioadă determinată.

Crețan confirmă intenția de a-și angaja fiul

După ce liderul de sindicat Florin Trofin, membru în comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, a fost angajat director la CEO, venise rândul sindicalistului Constantin Crețan să primească privilegii, fiind un apropiat al administraţiei.

Surse sindicale spun că acesta și-a angajat fiul la Cariera Peșteana în schimbul unei jumătăți de hectar de teren. “Din informaţiile pe care le am, copilul domnului Creţan a fost angajat, pe o perioadă de şase luni la Cariera Peşteana Sud. Se pare că domnul Creţan ar fi dat 41 de ari în condiţiile în care se făceau angajări de la trei hectare în sus. Acum, cei care aşteaptă de foarte mult timp, ce explicaţii primesc? Domnul Creţan nu este din Peşteana, deci nu are cum să aibă case în Peşteana. Ştiu asta pentru că eu sunt din Peşteana”, a declarat liderul Dumitru Pârvulescu.

Constantin Crețan confirmă intențiile de a-și angaja fiul, dar spune că acest lucru nu s-a întâmplat. “Fiul meu nu este angajat în momentul de faţă. Iniţial am vrut să fac un proces pentru discriminare. De-a lungul anilor am dat două case, acum am o suprafaţă de teren de 2 hectare jumate. Am o suprafaţă de teren în faţa carierei Peşteana și o suprafaţă de pădure la Cariera Tismana. Pentru faptul că fiul meu era copilul lui Creţan şi eram în închisoare nu au vrut să-l angajeze, deşi îndeplinea toate condiţiile. Primii care s-au opus au fost liderii de sindicat. Voi da în judecată Complexul pentru discriminare. Nu ceream o funcție de director, fiul meu este lăcătuş mecanic”, a declarat Crețan.

Purtătorul de cuvânt al CE Oltenia, Elena Zamfir, a precizat că fiul lui Crețan nu este angajat al companiei.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: