Bucătarii de la Rovinari îşi mută protestul la uşa lui Ponta

Protestul angajaţilor de la Cantine Cazare SA Rovinari, fosta cantină a minerilor din zona respectivă, a intrat ieri în a doua zi. Audienţa programată la directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, nu a mai avut loc, iar protestatarilor nu li s-a spus de ce. Supăraţi, aceştia sunt decişi să îşi mute protestul la uşa cabinetului parlamentar al lui Victor Ponta. Un număr de 88 de persoane au intrat în preaviz zilele trecute, după ce minerii au renunţat la masa caldă, în favoarea tichetelor.

Nimeni din conducerea CEO nu a coborât la reprezentanţii bucătarilor care de miercuri dimineaţa au declarat greva foamei în mod oficial. Liderul acestora, Gabriel Popescu, a încercat în zadar să dea de vreun director de prin ditamai compania, că paznicii i-au transmis sec şi scurt că toată lumea de prin administraţie are treabă. Nu că directori nu ar fi destui, dar dacă aşa au spus şefii că au multe probleme de rezolvat…trebuie crezuţi pe cuvânt, mai ales că CEO are nevoie doar de probleme rezolvate, nu de belele.

Hârtia semnată de prefect nu contează pentru Ciurel

Reprezentantul bucătarilor grevişti le-a arătat în zadar celor de la poarta de acces în sediul CEO o hârtie de la Prefectura Gorj în care se preciza că la ora 12.00 sunt aşteptaţi la o întâlnire cu managerul Laurenţiu Ciurel. Hârtia semnată de prefectul Claudiu Teodorescu nu a valorat doi lei în faţa paznicilor zeloşi, Gabriel Popescu fiind informat în cele din urmă că managerul Laurenţiu Ciurel a trebuit să plece la Bucureşti cu noaptea-n cap şi întâlnirea nu mai poate să aibă loc. „M-a deranjat atitudinea celor de la Complex pentru că dacă nici cu hârtie de la Prefectură nu ne lasă să intrăm nici nu cred că ne mai rezolvă cineva problemele. Am cerut să vină un alt oficial dacă domnul Ciurel a trebuit să plece de urgenţă la Ministerul Energiei, dar nu a venit nimeni. Nu ne-a băgat nimeni în seamă, deşi cred că măcar un om din câţi şefi sunt pe acolo ar fi putut măcar să ne vadă pentru un minut”, a explicat ulterior liderul sindical, Popescu fiind însoţit de Constantin Creţan, care era convins că şefii din CEO au „deschidere” la problema greviştilor, acesta fiind extrem de împăciuitor faţă de nici un an în urmă când îi acuza pe foşti şefi din minerit şi energie de toate relele posibile din sistem.

Protestul se mută la geamurile deputatului Ponta?

Ziariştii nu au avut nici ei o soartă mai bună pe „moşia CEO”, fiind ţinuţi la respect de către aceiaşi paznici zeloşi, asta în condiţiile în care au fost doar câţiva reprezentanţi ai mass-media, nu vreo 10-15, cam câţi se strâng „presarii” la astfel de evenimente. Reprezentanţii administraţiei nu au prezentat nici un punct de vedere faţă de situaţia creată, azi meritând probabil felicitări din partea managerului Laurenţiu Ciurel, care şi aşa anunţa recent că vrea să colaboreze doar cu câţiva reprezentanţi mass-media, dar şi că CEO îşi va face propriul ziar pentru a informa „corect” angajaţii pe care-i are.

După atâta „corectitudine” primită la CEO, reprezentanţii bucătarilor au mers la Prefectură şi Primărie pentru a anunţa că, de luni dimineaţa, protestul de la Rovinari se mută la Târgu Jiu. Cei 80 şi ceva de angajaţi care au rămas fără locuri de muncă după ce minerii au renunţat la masa caldă în favoarea tichetelor vor veni şi vor face greva foamei în centrul oraşului. Asta aşa, ca să-i vadă şi restul gorjenilor pentru că dacă rămân la sediul pe care îl au la marginea Rovinariului nu-i va băga nimeni în seamă. Venind în centrul municipiului şansele lor de a-şi rezolva problemele cresc enorm, mai ales că, nu-i aşa, joi vine la Târgu Jiu chiar premierul Victor Ponta şi, cu siguranţă, nicio oficialitate locală nu vrea un protest chiar sub geamurile de la birourile cabinetului deputatului de pe Colegiul 6, birou aflat chiar la parterul Prefecturii.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: