Telu Pârvulescu vorbeşte despre dosarul în care este judecat

Fostul director al Direcţiei de Finanţe Gorj, Dumitru Pârvulescu, ales recent preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a vorbit, într-un interviu acordat Ziarului Bursa, despre dosarul în care este judecat şi în care a fost reţinut pentru 24 de ore, în septembrie anul trecut. Procesul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi are termen pe 11 aprilie.

Pârvulescu spune că nu este acuzat de corupţie, motiv pentru care poate ocupa funcţii publice. "Sunt nevinovat şi instanţele de judecată vor constata nevinovăţia mea. Am deplină încredere în justiţie şi sunt convins că se va restabili adevărul în instanţă. În favoarea mea, funcţionează prezumţia de nevinovăţie, care trebuie respectată în orice stat de drept", a declarat acesta.

În sentinţa din 4 septembrie 2012, soluţia dată de Tribunalul Gorj arăta că: "Din datele de anchetă se constată că inculpatul (Dumitru Pârvulescu), în niciun mod, nici prin rugăminţi sau prin folosirea unor relaţii de prietenie nu a determinat pe inculpatul Pavel Ion Florin - primarul comunei Peştişani - să semneze două contracte de cesiune creanţă la data de 2 iulie 2009 de 2,5 milioane lei către Şerban Doru Aristică şi Şerban Marioara, fără aprobarea Consiliului Local Peştişani“.

Tribunalul mai constată că Dumitru Pârvulescu nu a intervenit în niciun mod în semnarea cesiunilor şi că Florin Pavel s-a consultat cu Pârvulescu, care i-a adus la cunoştinţă că cele două contracte de cesiune creanţă nu pot fi decontate prin Trezoreria Gorj, întrucât plata nu poate fi făcută către persoane fizice, ci numai către persoane juridice.

Pârvulescu susţine că nu există niciun fel de prejudiciu care să rezulte din încheierea celor două contracte şi că cesiunile respective nu au fost puse niciodată în executare, fiind anulate de o instanţă de judecată.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: