Sindicalist, despre interzicerea filmărilor în cariere: Totuși suntem în 2019

Sindicatele nu iau în serios măsura impusă de șefii din cariere prin care le este interzis angajaților să facă fotografii ori să filmeze condițiile în care muncesc și apoi să posteze imaginile pe internet.

Chiar dacă doi mineri au intrat în Comisia de Disciplină pentru că au filmat la locul de muncă, reprezentanții salariaților nu văd deloc această măsură cu ochi buni. Dimpotrivă.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat, la Tele3, că salariații n-au primit deloc hotărârea șefilor cu brațele deschise. Mai mult, aceștia au continuat să fotografieze utilajele vechi și condițiile în care lucrează. „Totuși suntem în anul 2019, când informația circulă. Așa merge societatea din ziua de azi. Se bazează pe informație, pe circulația informației. Nici nu trebuie să impui un astfel de lucru că nu are cum să fie respectat. Efectul e invers și fiecare se întreabă ce vreți să ascundeți. S-a observat că după acea măsură s-a răbufnit. Lucrurile nu au evoluat în sensul dorit de inițiatorii acelei măsuri”, a explicat Căldărușe.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: