Suspans pentru oficialii CEO, în privința creditului

Se prelungește așteptarea pentru Complexul Energetic Oltenia. Mai este mai puțin de o lună și jumătate până când compania trebuie să aibă achiziționate toate certificatele de dioxid de carbon de care are nevoie pentru a putea funcționa și după 1 mai. Contractul cu băncile încă nu a fost semnat deși negocierile pentru cele 500 de milioane de lei se duc de câteva săptămâni.

Sindicaliștii din companie susțin că nu au nicio veste despre împrumut. Nu știu decât că prețurile certificatelor de CO2 sunt la fel de ridicate, iar CEO nu are bani să le cumpere pe toate până la sfârșitul lunii aprilie, așa cum este obligată de legislația europeană. “Știu că sunt discuții avansate cu băncile. E clar că fără garanția statului, problema nu poate fi rezolvată sau, mă rog, a unei bănci care aparține statului român, pentru a putea beneficia de acest împrumut care să ne ajute în cumpărarea certificatelor de carbon. Sunt 22,8 euro acum. Nu știu dacă s-a semnat contractul. Nu am văzut nicio comunicare din partea companiei. O să întrebăm și noi. Cert este că nu știu dacă a fost semnat”, a transmis, la Tele3, Gabriel Căldărușe, liderul SMEO.

De 500 de milioane de lei ar mai avea nevoie compania să cumpere toate certificatele necesare. Mai pune din conturile proprii încă 900 de milioane de lei și așa nu va riscă să-i fie ridicată autorizația de funcționare de la 1 mai. „Această problemă e pe buzele tuturor angajaților. Fiecare om se uită să vadă cât produce compania, care mai sunt prețurile și la certificatele de dioxid de carbon. Nu știu nici eu cât s-a cumpărat, de cât mai e nevoie, care mai e stadiul negocierilor cu băncile”, a mai adăugat Căldărușe.

Un singur certificat lipsă la 30 aprilie înseamnă o amendă de 100 de euro pentru compania energetică din Gorj. Fără acest împrumut cu care să iasă din această situație, CEO ar lua calea insolvenței.

Vizualizări: 2,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: