FNME cere retragerea a doi lideri de pe lista inspectorilor sociali

Federaţia Naţională Mine Energie a comunicat administraţiei CE Oltenia retragerea de pe lista inspectorilor sociali a liderilor de la Tismana, Gabriel Căldăruşe şi Gabriel Bălăceanu, ca urmare a demisiei celor doi. FNME invocă două articole din Contractul Colectiv de Muncă, unde se precizează că funcţia de inspector social este ocupată de cei din organismele de conducere din sindicatul reprezentativ, iar cei doi lideri au renunţat la funcţiile lor din FNME. Bălăceanu răspunde şi spune că oricum voia să se întoarcă în producţie.

Este vorba despre articolele 29 şi 30 din CCM. Articolul 29 reglementează faptul că inspectorii sociali sunt numiţi la propunerea sindicatului, iar articolul 30 din CCM spune că „Funcţia de inspector social va fi ocupată numai de salariaţi care sunt aleşi în organele colective de conducere ale sindicatelor din cadrul structurilor organizaţiilor sindicale reprezentative şi semnatare. Retragerea avizului organizaţiei sindicale care l-a desemnat obligă S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. la schimbarea din funcţie a persoanei numite“.

Contactat telefonic, Gabriel Bălăceanu a declarat că nu îl interesează acest lucru şi oricum voia să-şi dea demisia din funcţia de inspector social. „Nu mă interesează, să fie sănătoşi. Oricum aveam de gând să-mi dau demisia şi să mă întorc în producţie. Să le transmiteţi nababilor din FNME că nu-i nicio problemă. Toţi liderii ar trebui să renunţe la funcţiile de inspectori sociali“, a spus liderul Gabriel Bălăceanu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: