Crima de la Severin putea fi prevenită

Modul în care un tânăr de 23 de ani din Drobeta Turnu Severin și-a ucis tatăl a zguduit comunitatea locală. Au fost însă oameni care se așteptau ca tânărul să producă mai devreme sau mai târziu o tragedie, dar nu au știu ce instituții să sesizeze. "Mai țineți minte acum cateva luni cand am pus o postare pe fb. în care întrebam unde să mă adresez, căci eu cunosc o persoană cu probleme și care sigur va produce o tragedie???? De baiatul asta era vorba", a scris un tânăr din Mehedinți pe pagina de socializare. De altfel, România chiar nu are un sistem care să se ocupe de prevenirea unor astfel de situații.

Ștefan Octavian Filip are 23 de ani și s-a întors recent de la studii din Danemarca. Venise cu gânduri de neînțeles despre cum vrea să schimbe lumea. Avea dese conflicte cu familia și vecinii cred că este dependent de droguri. Luni, tânărul a pus mâna pe un cuțit cu lama de 25 de centimetri și a început să-și lovească tatăl. Conform anchetatorilor scandalul a început la etajul 1 al locuinței. Primele lovituri pe care i le-a aplicat a fost în partea din față a toracelui. Bărbatul a încercat să scape cu fuga, dar fiul său l-a ajuns din urmă și a început să-l înjunghie în spate.

Mama tânărului au chemat medicii care l-au găsit pe bărbatul înjunghiat într-o baltă de sânge, iar Ștefan stătea pe scări, cu capul între palme, plin de sânge și bânguind ceva inteligibil. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar după o oră au fost nevoiți să declare decesul.

Concomitent a fost anunțată și Poliția. Anchetatorii au numărat pe corpul victimei peste 20 de lovituri de cuțit. (A.A.)

Vizualizări: 10,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: