Cristian Mischie, despre infrastructură și posibilitatea de a munci

Infrastructura  trebuia terminata de ani buni, însă noi, cei din comună, ne tot chinuim să intrăm în rând cu civilizația. 

Am spus și o repet la infinit: atâta timp cât nu punem preț pe calitatea lucrărilor, nu facem altceva decât să risipim bani și să stăm permanent de cârpeli. 

Prioritar este să ne asigurăm condiții minim decente, adică să avem canalizare în fiecare sat, iar străzile să fie asfaltate odată pentru totdeauna, astfel încât să nu ne mai trezim cu plombe după doar câțiva ani. Toate acestea pot fi îndeplinite în condițiile în care se respectă proiectele cu strictețe și noi personal  asistăm la desfășurarea lor.

Odată cu infrastructura, în paralel, trebuie demarate mai multe proiecte, atât de către primărie cât și de către  cetățenii comunei. Prea multe soluții nu avem, motiv pentru care luăm de bune, pentru moment, doar agricultura și creșterea animalelor.

Cu toții știm că în ultimii ani climatul nu mai este favorabil culturilor, motiv pentru care trebuie sa oferim consultanță tuturor  celor ce vor să investească în agricultură, trecând de la vechile tradiții specifice zonei, la o agricultură modernă.

Cum spuneam și la o emisiune tv, omul de la sat muncește, însă munca sa nu este plătită! 

Un prim pas ar fi crearea unui centru de colectare legume fructe, după care  toată lumea să-și canalizeze munca spre culturile moderne. Mulți dintre semenii mei nu știu despre goji, nu știu despre șofran, nu știu, într-un cuvânt, că, raportat la același volum de muncă, profitul poate fi cu totul altul. Pentru toate acestea avem însă nevoie de consultanți capabili, proiectanți capabili și nu în ultimul rând  de un depozit care să ne asigure buna desfășurare a activității. 

Ulterior, pentru a putea pătrunde pe piața supermarketurilor, avem nevoie de o asociere, măcar intre familii, pentru a putea respecta un contract. Logic că, dacă noi, in comuna noastră, am realiza acel depozit, toate comunele limitrofe ar ajunge să cupleze cu noi, direct sau indirect! 

Asta înseamnă să ai posibilitatea de a crea locuri de muncă și de a asigura un minim necesar comunității pe care o reprezinți.

Analizam aseară, târziu, cu un proiectant dacă, în funcție de numărul locuitorilor și suprafața de teren deținută, ne putem încadra pe o anumită măsură, astfel încât să dobândim câteva utilaje agricole care să deservească tuturor celor ce muncesc pământul. Se pare că există această posibilitate, dar, așa cum spuneam, necesită ambiție, drumuri peste drumuri, răbdare și dorință de muncă.

Hai să arătăm că putem!

Mischie Nicolae Cristian, candidat ALDE la Primăria Telești

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE, filiala Gorj

Cod mandatar financiar 51170002

Executat de Altem Excarb SRL

Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: