Critici dure la adresa lui Ruşeţ după intrarea în comisia de negociere

Liderii de sindicat din minerit şi energie au criticat dur decizia administraţiei CE Oltenia de a-l numi pe Ion Ruşeţ în comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor CE Oltenia. Unii sindicaliştii spun despre fostul lider sindical că este un trădător. Alţii spun că nu îi miră faptul că Ruşeţ a ajuns să negocieze tăierile drepturilor salariaţilor complexului, asta pentru că mereu a făcut jocurile administraţiei. 

Fostul lider sindical, Ion Ruşeţ, acum director la CE Oltenia, a fost numit membru în comisia de negociere a CCM din partea administraţiei. El înlocuieşte unul din cei trei directori schimbaţi din funcţii.  Ruşeţ a participat ieri la şedinţa comisiei de negociere în noua sa calitate.

Liderul sindical Constantin Creţan a criticat dur trecerea lui Ruşeţ de partea administraţiei, mai ales că până nu de mult făcea parte din forul de conducere al Sindicatul Mine Energie Oltenia care, cel puţin declarativ, judecând după spusele liderilor Gabriel Cădăruşe şi Gabriel Bălăceanu, militează pentru păstrarea drepturilor salariaţilor. „Un trădător! Aşa cum m-a trădat şi pe mine, cum a trădat şi pe alţii de a ajuns la grad de colonel. A trădat sindicatele şi acum s-a aruncat în administraţie. E un om de nimic. În faţa noastră, cel puţin, e mic, e mărunt. Nu ne-au speriat pe noi alţii mai mari, dar un trădător?!”, a declarat Constantin Creţan.

Alţi lideri sindicali spun că Ruşeţ abia acum se află unde îi este locul. „Ruşeţ a fost de partea cealaltă tot timpul, de facto, acum e şi de iure, cum îi place lui să spună. Cel puţin acum ştim sigur că este acolo unde îi este locul. Unde a fost continuu. A fost el vicepreşedinte la FNME şi a făcut jocurile lui Ciurel, dar aici... Nu trebuie să ne mai mire ce face Ruşeţ”, a comentat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale  Mine Energie. 

Sindicaliştii spun că nu se simt intimidaţi de prezenţa lui Ruşeţ în comisia de negociere, de partea administraţiei. „Tremur când îl văd”, a spus ironic Dumitru Pârvulescu. 

Curios este faptul că Ion Ruşeţ este şi membru în cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: