Şase medici de familie sancţionaţi de CJAS Gorj

Şase medici de familie din judeţul Gorj au fost sancţionaţi după o verificare a Corpului de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. În urma verificărilor au fost constate nereguli mai ales în ceea ce priveşte reţetele eliberate. În această perioadă se desfăşoară controale la cabinetele medicilor de familie din municipiul Motru.

Şase controale au fost efectuate în luna ianuarie la cabinetele medicilor de familie şi la toate au fost găsite nereguli. Acestora le-au fost imputate sume ce se ridică la peste 3000 de lei. Doi din medicii de familie sancţionaţi au cabinete pe raza municipiului Târgu Jiu. „La toate cele 6 cabinete medicale s-au găsit nereguli. Vorbim de servicii care nu apăreau efectuate, raportate către noi, dar nu erau trecute în registrul de consultaţii, reţete care s-au eliberat fie fără aprobare, pentru că erau medicamente care necesitau aprobare, fie că au fost eliberate fără să apară înregistrată consultaţia respectivă. Ţinând cont că aceste controale se fac o dată la 3 ani pentru medicina de familie, nu sunt sume foarte mari pentru fiecare cabinet în parte. Nu sunt probleme grave, fiecare mai uită să treacă o consultaţie în registru sau greşeşte un CNP, practic sunt în urma unor erori umane, grabă sau neglijenţă”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.    

Conform reprezentanţilor CJAS Gorj, luna aceasta fac verificări la cabinetele medicilor de familie din municipiul Motru. Până la finele anului 66 de medici de familie din Gorj dintr-un total de 200 vor primi vizita Corpului de Control al CJAS Gorj.

Nereguli şi la tomografele spitalelor

Corpul de Control al CJAS Gorj a găsit nereguli şi la trei ambulatorii de specialitate paraclinice. Au fost sancţionate firmele private care deţin computer tomograf (CT) la Rovinari, Târgu Cărbuneşti dar şi un laborator de analize medicale privat din Târgu Jiu. Sumele imputate acestora sunt de peste 8.400 lei. „Au fost probleme cu biletele de trimitere în sensul că erau bilete necompletate conform. Lipseau anumite rubrici şi toate acele bilete de trimitere şi serviciile aferente au fost imputate. Ţinând cont că a fost pentru CT sau alte servicii care sunt destul de scumpe şi sumele sunt mai mari”, a precizat preşedintele Daniel Bondoc.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: