Transportul şi primele salariaţilor CE Oltenia, tăiate din 19 februarie - DOCUMENT

Directoratul Complexului Energetic Oltenia, condus de Laurenţiu Ciurel, nu aşteaptă semnarea unui nou contract colectiv de muncă pentru a tăia din drepturile angajaţilor. Conducerea a afişat în unităţile miniere şi în termocentrale că după 19 februarie, în lipsa unui nou contract, va tăia transportul, masa caldă, prime, etc.

Complexul Energetic Oltenia a postat în subunităţi, dar şi pe site-ul oficial, câteva mesaje cu privire la ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Directoratul spune că CEO poate face faţă cheltuielilor doar dacă dă 3.000 de oameni afară: 1.000 persoane prin externalizarea Berbeşti, încă 1.300 îndeplinesc condiţiile de pensionare până la 1 iunie 2017, 250 de la Brăila, plus încă 450 de salariaţi pe baza unor criterii ce vor fi stabilite. Dacă scapă de 3.000 de angajaţi, conducerea spune că cei rămaşi ar avea un câştig lunar brut salarial de 3.527 lei.

Dar, de la prima de vacanţă trebuie să-şi ia adio. „Se propune ca, în locul acestei prime, fiecărui salariat să i se majoreze salariul lunar brut cu 208 lei sau cu o sumă mai mică, iar cu diferenţa să se soluţioneze dezechilibrele din sistemul de salarizare“, mai spune societatea. În bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2015, conducerea vrea să ajungă cu cheltuielile cu salariile de la 818 milioane de lei cât a fost în 2014 la 652 de milioane de lei, iar sumele pentru prime şi alte facilităţi scad de la 309 milioane de lei la 188 de milioane de lei.

Foarte important este că pierderile încep din 19 februarie. CE Oltenia spune că nu mai poate suporta un concediu mediu de 34 de zile, astfel că zilele de concediu suplimentar vor fi reduse de la 9 la maxim 3 zile. De asemenea, vor fi desfiinţate funcţiile de inspectori sociali, iar liderii de sindicat vor fi plătiţi în condiţiile legii. Actualul CCM expiră pe 19 februarie, iar conducerea are pretenţia să fie semnat un nou contract până atunci. Asta în condiţiile în care mii de oameni sunt în stradă, iar discuţiile cu anumite sindicate sunt blocate. Chiar Ciurel a spus că marţi, după şedinţa din comisia de negociere, s-a întâlnit cu o altă parte „reprezentativă“ a sindicatelor. „Neînregistrarea Contractului Colectiv de Munca la data de 19 februarie 2015 conduce la lipsa suportului legal pentru acordarea: transportului salariaţilor; tichetelor de masa; mesei calde; ajutoarelor de deces si boala
şi primelor ocazionale“, anunţă societatea.

anunturi_ceo

anunturi_ceo_1

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: